Udvalget for Landdistrikter og Øer 2016-17
ULØ Alm.del Bilag 22
Offentligt
1687350_0001.png
Initiativer/projekter til dækningsområdet Ringkøbing- Skjern
Et studieprojekt i efteråret 2016 som involverer markedsføringsøkonomuddannelsen(se
nedenfor)
Et lignende studieprojekt i efteråret 2015 omkring vindmøllebranchen
En innovationscamp i uge 41 2016, hvor 20 HHX-elever fra UCRS i Ringkøbing medvirker
(og hvor Ringkøbing Håndbold A/S er opdragsgiveren)
Information om alle vore uddannelser på UCRS på HTX/EUX medie september 2016
Interesserede elever fra gymnasierne i Ringkøbing-Skjern kommune deltager i studiepraktik
i uge 43 2016
Praktikforløb 2015-2016
Projekt for Ringkøbing-Skjern kommune efteråret 2016
Opgaven omhandler flere markedsanalyser for Ringkøbing – Skjern kommune.
Projektet starter op mandag den 24. oktober i Herning med et oplæg fra Udviklingschef Søren
Holm Ringkøbing-Skjern om baggrunden for projektet, rammerne for projektet og målet for
projektet. Herunder måske ønskelige områder at få afdækket. Oplægget vil vare fra �½ time til 1
time med efterfølgende spørgsmål fra de studerende.
Der vil være ca. 9-10 grupper/teams af 5 personer. Ud fra oplægget skal de studerende selv
udforme problemformulering og analysedesign. Analysedesignet skal både indeholde en
eksplorativ og deskriptiv analyse og således både indeholde kvalitative data og kvantitative data.
1. Projekt: Kendskabsanalyse af lokale fødevarer i Ringkøbing-Skjern Kommune blandt
borgerne
4 teams arbejder med en kendskabsanalyse af lokale fødevarer i Ringkøbing-Skjern Kommune
blandt borgerne. Ud fra Søren Holms oplæg udformer de studerende selv spørgeskemaer,
spørgeramme, indsamlingsmetode mv. Der indsamles data fra følgende områder: Videbæk,
Ringkøbing, Hvide Sande og Skjern/Tarm. Områderne er defineret ved postnr. og respondenterne
skal være 25 år eller ældre. De fire teams udarbejder en fælles spørgeramme og spørgsmål, så en
sammenligning mellem de fire områder kan gøres.
2. Projekt: Markedsanalyse af fødevarebutikkers udbud af lokalt producerede fødevarer i
Ringkøbing-Skjern Kommune.
2 teams arbejder med en analyse af fødevarebutikkers udbud af lokalt producerede fødevarer i
Ringkøbing-Skjern Kommune. . Der indsamles data fra følgende områder: Videbæk, Ringkøbing,
Hvide Sande og Skjern/Tarm. Hvert team får to geografiske områder. Spørgerammen og
ULØ, Alm.del - 2016-17 - Bilag 22: Henvendelse af 3/11-16 fra Ringkøbing-Skjern Kommune om etablering af fuldtidsuddannelser i Innovest
1687350_0002.png
spørgsmålene skal være ens for de to teams. De enkelte teams udvælger selv et passende antal
fødevarebutikker i de fire områder.
3. Projekt: En markedsanalyse af spisesteders anvendelse og udbud af lokalt producerede
fødevarer i Ringkøbing-Skjern Kommune
2 teams arbejder med en analyse af spisesteders anvendelse og udbud af lokalt producerede
fødevarer i Ringkøbing-Skjern Kommune. Der indsamles data fra følgende områder: Videbæk,
Ringkøbing, Hvide Sande og Skjern/Tarm. Hvert team får to geografiske områder. Spørgerammen
og spørgsmålene skal være ens for de to teams. De enkelte teams udvælger selv et passende antal
spisesteder i de fire områder.
4. Projekt: Kendskabsanalyse af lokale fødevarer i Herning Kommune blandt borgerne
1-2 teams arbejder med en kendskabsanalyse af lokale fødevarer i Herning Kommune blandt
borgerne. Ud fra Søren Holms oplæg udformer de studerende selv spørgeskemaer,
spørgeramme, indsamlingsmetode mv. Området er defineret ved postnr. og respondenterne
skal være 25 år eller ældre. De 2 teams udarbejder en fælles spørgeramme og spørgsmål med
deltagerne fra projekt 1, så en sammenligning mellem kommunerne kan gøres.
Projektet sluttes i uge 46 med aflevering af projekterne og evaluering den 17.-18. november. Ved
denne evaluering deltager der måske repræsentanter fra Ringkøbing-Skjern Kommune.
Projekterne er fortrolige. Udviklingschef Søren Holm underretter så mange fødevarebutikker og
restauranter som muligt om undersøgelsen og dataindsamlingen.
Udviklingschef Søren Holm overvejer inden uge 42 om der skal arbejdes videre med projektet i
foråret 2017. Her kunne temaet være: ”Hvordan skabes større kendskab til……”.
Praktikforløb 2015 i Ringkøbing-Skjern-Videbæk-Tarm-Lem-Hvidesande
22 studerende fordelt på følgende uddannelser:
Finansøkonom, Multimediedesigner, markedsføringsøkonom, produktionsteknolog,
fødevareteknolog, El-installatør, datamatiker, Serviceøkonom, Laborant
Praktikforløb Forår 2016 i Ringkøbing-Skjern-Videbæk-Tarm-Lem-Hvidesande
21 studerende fordelt på følgende uddannelser:
Finansøkonom, Multimediedesigner, markedsføringsøkonom, produktionsteknolog,
fødevareteknolog, El-installatør, datamatiker, Laborant
ULØ, Alm.del - 2016-17 - Bilag 22: Henvendelse af 3/11-16 fra Ringkøbing-Skjern Kommune om etablering af fuldtidsuddannelser i Innovest
Følgende har vi gennemført i Skjern med start på Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern og
fortsættelse på Innovest:
AU i Produktion: 1 hold, som dimitterede sommeren 2016
AU i Produktion: 2 hold, som har gennemført 3 – 4 fag
Følgende har vi alene gennemført på Innovest:
Akademifaget Sociale Medier: Gennemført på Innovest i foråret 2016
Foreløbigt 1 dags undervisning i akademifaget ”Forretningsmodeller” på Innovest i
forbindelse med evidensprojektet ”Strategi Reborn”, hvor 8 virksomheder deltog efterår
2016.
Desuden har vi gennemført følgende på Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern før Innovest stod
færdigbygget:
AU i Ledelse (6 moduler over 3 år)
Henriette Slebsager, Rektor EAMV, 13-10-2016