Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17
MOF Alm.del Bilag 624
Offentligt
1790414_0001.png
ØKOLOGI - VÆKST - BALANCE
VIDERE MED
ØKOLOGIEN
Årsmøde for økologer
Torsdag den 26. oktober 2017
i Fødevarepark Skjern Enge
Økologien buldrer derudaf og er en succes. Men hvordan
sikrer vi økologiens videre udvikling og økologiens plads i
den cirkulære bioøkonomi? Oplæg og debat.
Hør ilmmanden Peter Aalbæk Jensen, der selv er involveret
i opbygning af en økologisk landsby, give sit bud på, hvor-
dan vi kan sætte mere skub i den økologiske udvikling i
Danmark.
Alle er velkomne!
Se programmet på næste side
MOF, Alm.del - 2016-17 - Bilag 624: Invitation til årsmøde i Landbrug & Fødevarers Økologisektion den 26. oktober 2017 i Fødevarepark Skjern Enge
1790414_0002.png
PROGRAM
09.00 | MORGENMAD OG REGISTRERING
10.00 | BERETNING OG VALG TIL ØKOLOGISEKTIONEN
v. Hans Erik Jørgensen, Formand for Økologisektionen og Kirsten Lund Jensen, Økologichef i
Landbrug & Fødevarer
12:00 | FROKOST FRA DET VESTJYSKE ØKOLOGISKE SPISEKAMMER
13.00 | FLERE DANSKE PROTEINER V. SEGES ØKOLOGI INNOVATION
Et skridt på vejen mod øget bæredygtighed er at få gang i produktion af lere danske proteiner – både til konsum
og dyrefoder. Hvor står vi i dag? Hvad er behovet og mulighederne? Og hvordan får vi udnyttet potentialerne?
13.45 | STRÆKKE-BEN PAUSE
14.00 | ØKOLOGIEN I DEN CIRKULÆRE BIOØKONOMI – MULIGHEDER OG UDFORDRINGER
Genbrug af vores ressourcer er en af fremtidens vigtige dagsordener. Hvordan får vi sat gang i udviklingen? Hvilke
muligheder er der for det økologiske jordbrug? Og hvordan kan kommunerne skabe lokale rammer for udviklingen?
DEBAT MED
• Asbjørn Børsting, Formand for Det Nationale Bioøkonomipanel
• Ufe Jørgensen, Leder af Center for Cirkulær Bioøkonomi, Aarhus Universitet
• Preben Friis-Hauge, Formand for Plan og Teknik, Varde og Formand for Blåbjerg Biogas
• Margrethe Askegaard, Specialkonsulent, SEGES Økologi Innovation
15.00 | KAFFE OG KAGE
15.30 | EN FILMMAND GÅR TIL ØKOLOGIEN V. PETER AALBÆK JENSEN
16.00 |TAK FOR I DAG OG TRANSPORT TIL ST. GAASDAL – TIL FODS ELLER I BIL
16.15 | FØDEVAREPRODUKTION I SKJERN ENGE
Besøg St. Gaasdal, som er én af bedrifterne bag Økogårdene Skjern Enge.
Landmand Erling Bonde viser rundt og fortæller om sin økologiske bedrift med 1000 hektar planteavl, 580
malkekøer, 180 angus køer, 6000 æglæggere og 550 fedesvin.
TILMELDING:
www.lf.dk/tilmelding – senest den 19. oktober 2017.
STED: Fødevarepark Skjern Enge, Feldsingvej 3, 6900 Skjern
Spørg din økologi-konsulent, om der bliver arrangeret fælles transport til Fødevarepark Skjern Enge.
Kontaktperson: Kirsten Bencke, [email protected], 3339 4292
GULDSPONSOR
Arla Foods | Danæg | DLF | Friland | HKScan Denmark
SØLVSPONSOR
Axel Månsson | Brødr. Ewers | DLG | Thise Mejeri
BRONZESPONSOR
Danespo | GASA Nord Grønt | Nielsen & Smith | Northen Greens | ScanGrain | Vestjyllands Andel | Øgro | ØkoFrø