Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17
MOF Alm.del Bilag 162
Offentligt
Kære medlemmer af udvalget for miljø og fødevarer.
Madspild er en af de få ting, som vi kan bekæmpe uden brug af mange ressourcer.
Det belaster miljøet og koster en masse penge, som man kunne bruge andre steder.
Vi har et forslag til, hvordan man kan mindske madspildet hos offentlige drevne
kantiner/køkkener, hvor en stor del af maden bliver smidt ud dagligt.
Der skal stilles et lovmæssigt krav om, at offentligt drevne kantiner/køkkener skal have en plan
for, at tilbyde overskydende mad til velgørende organisationer.
De forskellige velgørenhedsorganisationer bliver derfor mellemledet mellem den offentlige
kantine/køkken og privatpersonerne der gerne vil have maden.
Kantinen/køkkenet vil give det videre til den velgørende organisation, som så vil stå for at
uddelegere maden.
Både kantinen/køkkenet og den velgørende organisation skal skilte med, at de er en del af
ordningen. Så ved privatpersonerne, hvor de kan henvende sig.
Mvh.
Lisbeth Schrøder, Eva Koza Hansen og Albert Rasmussen
Elever fra Frederiksborg Gymnasium og HF
Kontakt os via
Mail: [email protected]