Til Høringsparterne
Dato 7. Oktober 2016
ERHVERVSSTY RELSEN
Høring vedrørende udkast til forslag til lov om ændring af restaurations-
loven
Erhvervsstyrelsen sender hermed vedhæftede udkast til forslag til lov om æn-
dring af restaurationsloven i høring. Lovforslaget sendes i høring fra 7. oktober
2016 med henblik på fremsættelse i Folketinget januar 2017, så loven kan træ-
de i kraft den 1. juli 2017.
Formål og baggrund
Formålet med forslaget er at gennemføre initiativer, som er en del af aftalen
”Vækst og udvikling i hele Danmark” fra den 9. februar 2016 mellem regerin-
gen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti. I afta-
len indgik initiativet ”en tidsvarende restaurationslov”, som indeholder en lem-
pelse af § 27 om forbud mod at beskæftige mindreårige, hvor der sælges stærke
drikke (alkohol), samt en præcisering af § 10 vedr. bevillingsperioder.
Lovforslagets indhold
Med lovforslaget gennemføres en modernisering af en række bestemmelser i
restaurationsloven. Bl.a. indgår en præcisering af bevillingsperioder af hensyn
til erhvervslivets byrder forbundet med hyppige ansøgningsrunder. Desuden
indeholder forslaget nedsættelse af alderskravet til bevillingshavere/bestyrere
samt en lempelse af forbuddet mod at beskæftige mindreårige, hvor der servers
alkohol.
Lovforslaget indeholder følgende hovedpunkter:
Dahlerups Pakhus
Langelinie Allé 17
2100 København Ø
Tlf.
Fax
35 29 10 00
35 29 10 01
CVR-nr 10 15 08 17
E-post
www.erst.dk
ERHVERVS- OG
VÆKSTMINISTERIET
1.
Lempelse af forbuddet mod unges beskæftigelse på serveringssteder,
der serverer alkohol.
Forslaget indeholder en mulighed for, at unge
mellem 15 og 18 år – under visse forudsætninger - kan arbejde i tids-
rummet kl. 6.00-22.00 på serveringssteder, hvor der serveres stærke
drikke. Der er tale om serveringssteder, hvor der serveres mad og al-
kohol, som f.eks. restauranter, caféer og madboder i forlystelsespar-
ker.
2.
Præcisering af bevillingsperioder.
Af den gældende bestemmelse
fremgår, at bevillingen gives for en periode på 8 år, men at bevillin-
gen efter omstændighederne kan begrænses, herunder tidsmæssigt,
og betinges af vilkår. For at undgå meget korte bevillingsperioder,
der kan gøre det vanskeligt at opnå den nødvendige finansiering af
en restauration, foreslås det at præcisere, at tidsmæssige begrænsnin-