Tak for det formand, og tak for et godt og relevant spørgsmål.
Modsat min gode kollega, justitsministeren, er jeg ikke jurist, men teolog, og ifølge grundlovens § 68 kan jeg ikke lade være med at bemærke, at ingen virksomhed er forpligtet til at betale for certificeringen, for det foregår i en frivillig ordning, som staten ikke er en del af.
I forhold til gudsdyrkelsen og referencen til kristne danskere i spørgsmålet er det jo så heldigt for kristne danskere, at ingen kristen siden Markusevangeliets kapitel 7, vers 14, har været underlagt spiseforbud, for som Jesus siger:
Fatter I ikke, at alt det, som kommer ind i et menneske udefra, ikke kan gøre det urent, for det kommer ikke ind i hjertet, men ned i maven, og det kommer ud igen?
Dermed erklærer han al slags mad for ren, og ergo kan vi kristne spise lige det, vi vil, uden at det øver indvirkning på vores egen religiøsitet, uanset om slagtningen er halal, schæchtning eller ordinær, og det er jo en kæmpe frihed, som gør, at vi ikke behøver at bekymre os om religiøse forskrifter i forbindelse med slagtning.
Skulle der alligevel være forbrugere – kristne eller ej – der gerne vil undgå halalcertificeret kød, er det faktisk muligt.
De større danske fjerkrævirksomheder har f.eks.
grundige oplysninger om de slagtemetoder, de bruger, på deres hjemmesider.