Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16
L 68 Bilag 13
Offentligt
1601039_0001.png
Til:
[email protected] (Asger Petersen), [email protected] (Louise Piester (NaturErhvervstyrelsen)), [email protected] (Jakob Møgelvang
(NaturErhvervstyrelsen)), [email protected] (Lidde Bagge Jensen), [email protected] (Frederik Bruun Birnbaum (MFVM-DEP)), [email protected] (Lars Ole
Hansen (MFVM-DEP))
Fra:
Peter Byrial Dalsgaard (NaturErhvervstyrelsen) ([email protected])
Titel:
VS: Miljøvurdering af plan om ændrede gødskningsnormer
Sendt:
16-02-2016 08:14:58
T.o.
Venlig hilsen
Peter Byrial Dalsgaard
Specialkonsulent | Miljø & Biodiversitet | Center for Landbrug
+45 41 89 25 17 | [email protected]
Miljø- og Fødevareministeriet
NaturErhvervstyrelsen
| Nyropsgade 30, 1780 København V | Tlf.+45 33 95 80 00 |
[email protected]
|
www.naturerhverv.dk
Fra:
Knud Loftlund [mailto:[email protected]]
Sendt:
12. februar 2016 17:01
Til:
[email protected]
Cc:
Center for Landbrug (NaturErhvervstyrelsen) <[email protected]>
Emne:
Miljøvurdering af plan om ændrede gødskningsnormer
Til:
Miljø- og Fødevareministeriet
NaturErhvervstyrelsen
Att.: Peter Byrial Dalsgaard ([email protected])
C.c.:
[email protected]
Vedr.: Høring om miljøvurdering af plan om ændrede gødskningsnormer.
Bryggeriforeningens bemærkninger til miljøvurdering af plan om ændrede gødskningsnormer, jf. NaturErhvervstyrelsens høringsbrev af 22. december
2015 med j.nr. 15-4112-000010, kan sammenfattes således:
1) Det er meget positivt, at planen kan øge råvaregrundlaget, der vil styrke erhvervslivets konkurrenceevne og skabe vækst og arbejdspladser, samtidig
med, at der ikke forventes en øget påvirkning af miljøet på lang sigt, med de vedtagne kompenserende foranstaltninger.
2) Rapporten kommer desuden frem til, at der dog på kort sigt kan være en mindre og midlertidig mértilførsel af kvælstof i 2016, men at det er på et
lavt niveau og under 1% af den samlede belastning, samt at den forventede mérudledning næppe får en målbar effekt. For at tage højde for denne –
ifølge rapporten næppe målbare – negative effekt, planlægges yderligere kompenserende kvælstofreducerende virkemidler, hvilket er positivt.
3) Det bør dog samtidig sikres, at en mérbelastning på ét område ikke fører til en øget reduktionsforpligtelse på et andet område, herunder påføres
øgede omkostninger som følge af øget gødskning. Derfor er det bekymrende, at rapporten nævner, at planen vil kunne indebære øgede
omkostninger for kommuner og vandforbrugere (og at den forventede takstforhøjelse ikke kan fastsættes præcist), jf. side 19 - 20. Hvis et vandværk
eller et spildevandsselskab pålægges yderligere omkostninger til rensning eller andre reduktionsforpligtelser, for at kompensere for en øget
mérbelastning som følge af de øgede gødskningsnormer, så bør vandværkets eller spildevandsselskabets méromkostninger hertil ikke pålægges de
vandforbrugende fødevarevirksomheder. Da rapporten vurderer, at udledningen på lang sigt vil falde, må det forudsætningsvist også føre til, at
vandselskaberne og spildevandsselskabernes omkostninger på sigt vil falde.
Med venlig hilsen
BRYGGERIFORENINGEN
Knud Loftlund
Afdelingschef
BRYGGERIFORENINGEN
Danish Brewers’ Association
Faxehus, Gamle Carlsberg Vej 16
1799 København V, Denmark
Tel. (+45) 7216 2426
Mobil tel. (+45) 2339 5325
[email protected]
www.bryggeriforeningen.dk
Denne mail er blevet scannet af
http://www.comendo.com
og indeholder ikke virus!