Spørgsmål fra 3F Privat Service Hotel og Restauration til lovforslag nr. 188 til Lov om
integrationsuddannelse (IGU).
Vi har i 3F’s branchegruppe Privat Service Hotel og Restauration med stor interesse
gennemgået og drøftet det fremsatte lovforslag vedrørende integration af flygtninge på
arbejdsmarkedet.
Vi forventer, at der i de brancher, vi repræsenterer, vil blive oprettet en lang række af disse
praktikpladser.
Det drejer sig primært om hotel-og restaurationsbranchen, rengøringsselskaber og kantiner.
Vi er selvfølgelig indstillet på aktivt at bidrage til, at disse aftaler mellem vore arbejdsgivere og
flygtninge vil blive en positiv erfaring for begge parter i overensstemmelse med lovforslagets
intentioner.
Det bliver en udfordrende opgave for vore mange lokale afdelinger at bidrage konstruktivt
hertil.
Det er derfor vigtigt, at vi fra forbundets side er i stand til at vejlede vore afdelinger om lovens
betydning i forhold til de konkrete aftaler, der indgås.
Vi fremsender derfor hermed en række spørgsmål til loven med henblik at få den størst mulige
afklaring af de i loven nævnte regler, hvor vi primært har fokuseret på praktikperioden hos
vore arbejdsgivere.
Vi finder, at det er af meget afgørende betydning, at reglerne i praktikperioden er så klare og
forståelige, at der ikke opstår unødvendige stridigheder lokalt om fortolkningen. Det vil være
en klar fordel for den arbejdsgiver, der påtager sig opgaven, at han forud er bekendt med
lovens regler, således at han ikke efterfølgende uforvarende løber ind i diverse stridigheder,
der kun kan føre til negative holdninger til indgåelse af sådanne aftaler fremover.
Det må være en nødvendig del af lovens intention om at gøre indgåelse af aftaler så enkle og
overskuelige som muligt for den arbejdsgiver, der påtager sig opgaven.
Vi står selvfølgelig til rådighed, hvis der er behov for at få uddybet spørgsmålene og skal på
forhånd sige tak for svarene, som vi ser frem til at modtage, således at vi inden lovens
ikrafttræden kan udarbejde den nødvendige vejledning til vore afdelinger.
Venlig hilsen
Tina Møller Madsen
Formand for 3F Privat Service Hotel og Restauration