Det er jo et af disse lovforslag, som måske har bevirket, at nogle smiler en smule, fordi det er en lille sag, men det er jo et stykke kulturhistorie, som et samlet Folketing i dag stemmer ja til.
Det går jeg ud fra at vi alle sammen gør.
Kort sagt er det jo næsten 1.000 års dansk kulturhistorie, vi er vidne til at vi alle sammen støtter.
En af de kongeligt privilegerede kroer går helt tilbage til 1198, nemlig Bromølle Kro.
Det er mange år.
Og der har været så mange besynderlige ting i forbindelse med hele den her sag.
I forrige folketingsperiode blev vores beslutningsforslag stemt ned, og i forbindelse med det fandt vi ud af, at Post Danmark gerne måtte bruge den lukkede kongekrone, selv om Post Danmark for halvdelens vedkommende er ejet af den svenske stat.
Vi fandt også ud af, at bagerne måtte bruge den lukkede kongekrone.
I forbindelse med dette lovforslag undersøgte jeg sagen, og det viste sig så, at begrundelsen for, at bagerne må bruge den lukkede kongekrone, går helt tilbage til 1529.
Det var sådan, at da tyrkerne stod foran Wiens porte, var det nogle bagere, der opdagede, at tyrkerne var ved at grave sig ind under muren.
Bagerne slog alarm, Wien blev reddet og dermed også Europa.
Og derfor fik de så af kejseren og kongen lov til at bruge den lukkede kongekrone, og det har så spredt sig til hele Europa.
Så når bagerne i dag har lov til at bruge den lukkede kongekrone, er det en 500 år gammel tradition.
Derfor er det en kulturhistorisk beslutning, at vi i dag giver de kongeligt privilegerede kroer lov til at bruge den lukkede kongekrone i et vist omfang.
Vi har jo skullet tage hensyn til kongehuset, og kongehuset er selvfølgelig også indstillet på at hjælpe os i den forbindelse.
Derudover har Danmarks-Samfundet også været involveret i en smule.
Danmarks-Samfundet uddeler jo faner, og de har lov til at bruge den lukkede kongekrone.
Det har de endda kunnet bevise, indtil deres arkiv for en del år siden brændte.
Men vi fik så skrevet ind i lovbemærkningerne, at Danmarks-Samfundet og andre foreninger, der kan bevise en eller anden form for tilhørsforhold til kongehuset, har lov til at bruge den lukkede kongekrone.
Der har selvfølgelig været lidt modstand fra heraldikere og andre.
Man har henvist til straffelovens bestemmelse i § 132, at det er ulovligt, at det er et statskendetegn, hvilket det selvfølgelig også er.
Derfor har der været den der balance med på den ene side at tage hensyn til kulturhistorien og på den anden side at tage hensyn til staten Danmark, til kongehuset.
Og den balance har vi fundet med dette lovforslag.
Desværre er kulturministeren ikke i salen i dag.
Jeg ville gerne have takket ham for at have fået det her lovforslag sendt i salen til behandling, så vi i dag kan sige ja til det.
Jeg vil også gerne takke både Liberal Alliance og Konservative for at stemme for og i sidste ende resten af Folketinget, som har besindet sig og støttet op om dette udmærkede lovforslag, så vore kongeligt privilegerede kroer i et vist omfang nu kan få lov til at bruge den lukkede kongekrone.
Det er en god dag, det er en dejlig dag.
Solen skinnede i går, sagde statsministeren.
Det gør den også på dette lovforslag.
Tak skal I have.