Tak for det.
Nu står vi så ved tredjebehandlingen af lovforslaget om udflytning af DIIS, og vi vil jo lige om lidt opleve, at der vil være et flertal imod udflytningen.
Det kan vi fra Venstres side kun dybt, dybt beklage.
Vi kan ikke mindst dybt beklage den opførsel, som vi har oplevet fra det største parti her i Folketinget, nemlig Socialdemokratiet, i den her sag.
Vi oplevede det under førstebehandlingen, hvor man prøvede at sige, at man var enige i ønsket om at udflytte statslige arbejdspladser.
Man er generelt enige i, at der skal komme gang i Vestdanmark, så ikke alt er centreret i Østdanmark.
Men hvad er det så, vi oplever i processen?
Vi oplever, at man hele tiden higer efter at finde på dårlige undskyldninger for, at man lige pludselig kan springe fra det synspunkt og så stemme imod, når det begynder at komme til det konkrete.
For situationen i forhold til DIIS er jo, at der ikke er nogen saglige argumenter for, at det ikke kan lade sig gøre at flytte det til Aarhus.
DIIS er en forskningsinstitution – en forskningsinstitution, som åbenbart i Socialdemokratiets øjne ikke kan flyttes til Danmarks næststørste by, som ikke kan flyttes til en af de byer, hvor DIIS i forvejen har et tæt og konstruktivt samarbejde med Aarhus Universitet.
Så prøver man at opfinde forskellige dårlige undskyldninger.
Man opfinder undskyldninger om, at der jo er behov for at kunne komme i Deadline om aftenen, indtil man finder ud af, at Aarhus altså har tv-studie både til Danmarks Radio og til TV 2.
Nå, så finder man ud af, at det argument kan man ikke bruge.
Så prøver man at finde andre argumenter, som at det jo er langt fra en lufthavn.
Altså, hvis man går ind og ser på, hvad det er, der foregår i Aarhus – med alle de internationale forskere, der den dag i dag besøger Aarhus – så er det da lidt sjovt, at de kan komme til Aarhus, hvis det skulle være så umuligt at komme til og fra Danmarks næststørste by.
Så finder man et tredje argument, når man finder ud af, at det andet argument heller ikke holder, nemlig at det er, fordi de holder rigtig mange møder med Folketinget.
Man får sådan næsten indtryk af, at de holder daglige møder med os folketingsmedlemmer.
Jeg kan afsløre nu, at jeg har siddet i Folketinget i 11 år, deraf en del år med fokus både på EU-området og på udenrigsområdet.
Jeg har haft et totalt antal på nul møder med DIIS's forskere indtil videre.
Så finder man ud af, at det argument heller ikke holder.
Hvad gør man så?
Så siger man:
Nå nej, men så er der jo en masse tidligere udenrigsministre, som har været ude at sige, at det virkelig ville være synd at flytte det her fra den største by til den næststørste by.
Man opfinder undskyldning på undskyldning, og når man så finder ud af, at de ikke holder, så opfinder man bare nogle nye.
Faktum er, at vi står i en situation, hvor vi må sige, at hvis vi virkelig mener noget med et Danmark i bedre balance, har vi også brug for at sætte noget handling bag ordene.
Og det er altså sådan, at hvis du kigger på hele forskningsmiljøet, hvis du kigger på folk, der bliver færdiguddannet på Aalborg Universitet, på Aarhus Universitet og på Syddansk Universitet, så har de rigtig svært ved at få et forskerjob i det vestdanske.
Den tendens vil vi altså gerne lave om på.
Vi vil gerne lave om på den tendens, at man bliver nødsaget til at tage til hovedstaden for at få de her jobs.
Vi synes, det er vigtigt, at der er en bedre balance i Danmark på det her område.
Hvis vi går ind og kigger på det spørgsmål, som jeg har hørt nogen komme frem med i debatten, nemlig at det jo så kun vil hjælpe Aarhus, bliver jeg bare nødsaget til at sige, at al erfaring viser, at når du udflytter statslige arbejdspladser, vil det komme hele området omkring den præcise placering til gavn.
Det er jo sådan, at folk vil placere sig, bosætte sig overalt i området.
Så alt i alt vil det her altså være en kæmpe gevinst for Vestdanmark; det vil være en kæmpe gevinst med hensyn til hele ønsket om, at det der med at få bedre balance i landet ikke bare er noget, vi taler om, men at det virkelig også er noget, vi brænder for, og ikke mindst er noget, vi også vil fuldføre.
Jeg må desværre bare erkende, at ikke alene har Socialdemokratiet prøvet at opfinde de her dårlige undskyldninger i løbet af processen, men vi har jo også oplevet, at selv fremtrædende socialdemokrater som den politiske ordfører, hr.
Nicolai Wammen, som desværre heller ikke er til stede i salen i dag, har været totalt usynlige i den her debat.
Det synes jeg er sørgeligt, det synes jeg er virkelig, virkelig sørgeligt, hvis man altså deler budskabet og deler den holdning, at vi skal have et Danmark i bedre balance.