Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16
B 155
Offentligt
1637883_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
København d. 25. maj 2016
Miljø- og fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 2 i relation til beslutningsforslag B 155 om
forbud mod salg og anvendelse af Roundup og andre herbicider med aktivstoffet glyfosat til
erhvervsbrug og til brug på offentlige arealer stillet den 12. maj 2016 af Maria Reumert Gjerding (EL).
Spørgsmål nr. 2 B 155
Er der toksiner i økologisk korn, f.eks. som følge af at kornet ikke er nedvisnet?
Svar
Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som oplyser følgende:
”Det er en myte, at indholdet af mykotoksiner er forskelligt i økologisk og konventionelt dyrket korn.
Der vil normalt ikke være forskel på indhold af mykotoksiner i økologiske og konventionelle produkter.
Der er dyrkningsforhold, som kan modvirke dannelsen af mykotoksiner under begge
produktionsmåder - og generelt er klima og kornsort de vigtigste faktorer.
Der har for år tilbage været problemer med mykotoksinet ochratoksin A især i økologisk rug – men
tørringen og lagringen er efterhånden blevet så god, at der meget sjældent ses problemer.”
Esben Lunde Larsen
/
Hanne Larsen
Miljø- og Fødevareministeriet • Slotsholmsgade 12 • 1216 København K
Tlf. 38 14 21 42 • Fax 33 14 50 42 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mfvm.dk