Det er jo dejligt, at det ser ud til, at vi i dag er et samlet Folketing, der siger nej til, at ISIL og andre terrorgrupper kan få adgang til kemiske våben.
Opgaven med at fjerne resterne af oberst Gaddafis berygtede kemiske våbenprogram er ekstremt vigtig.
Terrorgrupper som ISIL skyr ingen midler i deres bestræbelser på at skabe frygt og rædsel, og hvis terrorgrupperne får fat i remedierne til fremstilling af kemiske våben, vil vi stå med et om muligt endnu større problem end i dag.
Det må ikke ske, og derfor er det både Danmarks pligt og i Danmarks interesse at bistå i arbejdet med at fjerne resterne af det kemiske våbenprogram fra Libyen.
Størstedelen af våbenprogrammet er allerede destrueret, men der befinder sig fortsat en rest i Libyen.
Der er hovedsagelig tale om kemikalier, der kan bruges til fremstilling af kemiske våben.
Den operation, Danmark vil deltage i, foregår inden for rammerne af Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben og med opbakning fra FN's Sikkerhedsråd jf.
resolution 2298.
Dermed er det juridiske grundlag jo i orden, og der er bred international opbakning til missionen.
Samtidig sker bortskaffelsen af resterne af våbenprogrammet efter anmodning fra den FN-anerkendte libyske samlingsregering, og den er som bekendt desværre meget svag.
Derfor bør vi som internationalt samfund bidrage så meget som muligt med at støtte op om denne, herunder imødekomme en anmodning om hjælp til bortskaffelse af resterne af det kemiske våbenprogram.
Alt imens ISIL er på tilbagetog i Syrien og Irak, lader det til, at terrororganisationen har bidt sig lidt bedre fast i Libyen.
Derfor er det helt afgørende, at resterne af det kemiske våbenprogram bliver bragt ud af Libyen, således at der ikke er en risiko for, at de falder i de forkerte hænder.
Det er ikke sikkert, at eksempelvis ISIL har den nødvendige viden til at bruge kemikalierne.
Men det er under ingen omstændigheder et område, hvor vi bør tage chancer.
Det er en opgave, som skal løses, før det er for sent.
Blot en lille mængde af kemiske våben vil kunne skabe umådelig frygt og rædsel i Europa eller andre steder i verden, og derfor bør vi sikre os, at disse kemikalier fjernes meget hurtigt.
Danmark har tidligere bidraget til bortskaffelsen af det kemiske våbenprogram i Syrien, hvor Danmark spillede en hovedrolle.
Det var en operation, der var betydelig mere omfattende end den nærværende operation i Libyen, og Danmark har derfor en vis erfaring i netop denne type operationer.
Derfor er det helt naturligt, at Danmark bidrager med kompetencer i den forbindelse og endnu en gang påtager sig en hovedrolle med at sejle elementer af kemiske våben væk fra konfliktområdet.
Danmark er et lille land, men det er ingen undskyldning for ikke at yde et bidrag til den fælles sikkerhed.
Der er ikke tale om symbolpolitik, for det danske bidrag kommer til at gøre en kæmpe forskel.
Vi kan nemlig ikke bare være sikre på, at der er nogle andre, som kan og vil løse opgaven, hvis ikke Danmark gør det.
Og det er bestemt ikke nogen helt ufarlig mission, danske soldater og personel nu skal ud på.
Store dele af Libyen er desværre ikke fuldstændig under kontrol af samlingsregeringen, og derfor er det også vigtigt, at vi her fra Folketinget i dag sender et klart budskab om, at vi nu står sammen om missionen og om at sende de danske soldater det størst mulige mandat, så denne meget, meget vigtige opgave kan løses – ikke bare for Danmark, men for hele verden.
Med de ord vil Venstre støtte forslaget.