Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16
UUI Alm.del
Offentligt
1593708_0001.png
Folketingets Udvalg for Udlændinge-
og Integrationspolitik
København, den 29. januar 2016
Sagsnr.: 2016 - 179
Miljø- og fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 243 (UUI alm. del)
stillet den 5. januar efter ønske fra Martin Henriksen (DF)
Spørgsmål nr. 243:
”Ministeren bedes oplyse, hvor mange danske produkter, der i alt er Halalcertificeret?
Samt oplyse, hvor mange penge Halalcertificeringen samlet set indbringer Islamic
Cultural Center, som står for certificeringen?”
Svar:
Spørgsmålet har været forelagt Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende, som jeg
henholder mig til:
Halal er en frivillig mærkningsordning. De dyrevelfærdsmæssige rammer for slagtning
i Danmark efter religiøse ritualer, herunder halal, udgøres af aflivningsforordningen
suppleret af den danske bekendtgørelse om slagtning og aflivning af dyr.
Fødevarestyrelsen fører tilsyn med halalmærkning på linje med andre frivillige
mærkningsordninger. Fødevarestyrelens opgave er at sikre, at anvendelsen af
mærkningen ikke er vildledende for forbrugerne.
Departementet
Slotsholmsgade 12
DK-1216 København K
Tel +45 33 92 33 01
Fax +45 33 14 50 42
[email protected]
www.mfvm.dk
UUI, Alm.del - 2015-16 - Endeligt svar på spørgsmål 243: Spm. om, hvor mange danske produkter, der i alt er Halalcertificeret, til miljø- og fødevareministeren
Fødevarestyrelsen har ikke oplysninger om, hvor mange danske produkter, der er
halalcertificerede eller, hvor mange penge halalcertificeringen samlet set indbringer.”
Eva Kjer Hansen
/ Uffe B. Rasmussen
Side 2/2
Departementet
Slotsholmsgade 12
DK-1216 København K
Tel +45 33 92 33 01
Fax +45 33 14 50 42
[email protected]
www.fvm.dk