Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16
MOF Alm.del
Offentligt
1576714_0001.png
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg
Christiansborg
1240 København K
Ministeren
J.nr. 2015 - 10354
Den 7. december 2015
Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg har i brev af den 10. november 2015 stillet
følgende spørgsmål nr. 187 (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet
efter ønske fra Ida Auken (RV).
Spørgsmål nr. 187 (alm. del)
”Med henvisning til ministerens svar på MOF alm. del – spørgsmål 51 bedes
ministeren kommentere rapporten “Zinc and copper in pig and poultry production
- fate and effects in the food chain and the environment” af Norwegian
Scientific Committee for Food Safety (VKM), dateret 19. maj 2014, hvoraf det
fremgår, at zink kan medføre udvikling af antibiotikaresistente bakterier.”
Svar
Jeg har bedt Fødevarestyrelsen om bidrag til besvarelsen, hvortil jeg henholder
mig:
”Det er, som tidligere oplyst i svaret på MOF alm. del – spørgsmål 51, korrekt at
zink og kobber kan medvirke til at skabe resistens i bakterier. Den nævnte norske
rapport fra 2014 konkluderer, at det på langt sigt kan tænkes, at forhøjede
niveauer af zink og kobber i landbrugsjord kan medføre udvikling af
antibiotikaresistente bakterier. Det vurderes dog fortsat, at der stadig ikke er
tilstrækkelig dokumentation for at kvantificere disse forhold.”
Eva Kjer Hansen
/ Anne Lerche
Miljø- og Fødevareministeriet • Slotsholmsgade 12 • 1216 København K
Tlf. +45 38 142 142 • Fax +45 33 145 042 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mfvm.dk