Ministeren
Børne- og Undervisningsudvalget
Folketinget
Christiansborg
1240 København K
I brev af 14. januar 2016 har udvalget efter ønske fra Merete Riisager (LA) stillet
mig følgende spørgsmål:
Spørgsmål nr. 86 (Alm. del)
Vil ministeren redegøre for de vurderinger, som ligger bag omregningen af
point fra et IB Diploma til et gennemsnit på 7-trinsskalaen, og hvorfor disse
adskiller sig fra omregningen af enkeltkarakterer på en IB-uddannelse?
Svar
Omregning af point fra et IB Diploma til den danske 7-trinsskalaen sker ud fra det
grundprincip, at muligheden for at få en studieplads på en videregående uddannel-
se ikke skal påvirkes af, om den adgangsgivende eksamen er dansk eller internatio-
nalt.
Grundprincippet er, at relativt set lige gode præstationer skal vurderes ens på de to
karakterskalaer.
Omregningen sker ud fra en omregningstabel, der er baseret på statistiske oplys-
ninger om, hvordan de opnåede karaktergennemsnit i de to systemer er fordelt.
Ansøgere med et IB Diploma placeres i fordelingen af danske 7-
trinsskalagennemsnit svarende til, hvor ansøgeren er placeret i fordelingen af ek-
samensgennemsnit for IB Diploma. Karaktergennemsnit under bestå-grænsen
indgår ikke i omregningen.
Elever med det højeste antal point i en IB-eksamen (45) får således aktuelt deres
eksamensgennemsnit omregnet til 12,7, idet omregningen siden 2014 har inklude-
ret bonus A (bonus ved ekstra højniveaufag).
Omregning af enkeltkarakterer sker i de tilfælde, hvor det er et krav for optagelse,
at ansøgeren har opnået en konkret karakter i et bestemt fag og på et bestemt ni-
veau. Enkeltkarakterer omregnes med udgangspunkt i hvor hyppigt de enkelte
karakterer gives i hhv. IB-systemet og i Danmark (på adgangsgivende ungdomsud-
dannelser efter 7-trins-skalaen). Points under bestå-grænsen omregnes til ikke-
bestående karakterer på 7-trinsskalaen.
8. februar 2016
Uddannelses- og
Forskningsministeriet
Børsgade 4
Post
Postboks 2135
1015 København K
Tel.
3392 9700
Fax
3332 3501
Mail
Web
www.ufm.dk
CVR-nr.
Ref.-nr.
1680 5408
16/001715-04
Side
1/2