Side 1 af 7
Mødenotat
Mødedato
Møde
Udfærdiget af
21. oktober 2015
Miljø- og Fødevareudvalget
Landbrug & Fødevarer
Fakta om økologi 2015
Nedenstående gives en status på den økologiske produktion, salg på hjemmemarkedet
og udenrigshandel for økologiske fødevarer, som det ser ud oktober 2015. Der er medta-
get grafik til at udvise udviklingen i de seneste år.
Det økologiske areal og bedrifter
Det økologiske areal har siden 2011 været i et niveau omkring 180.000 ha. I 2014 udgjor-
de arealet 176.323 ha, hvilket var en nedgang på 5.400 ha fra året før. I 2015 forventes at
bevilge omlægningstilskud til 22.000 nye økologiske hektarer og det forventes at arealet i
2015 vil nærme sig 200.000 ha.
Figur 1 Det økologisk dyrket areal i perioden 2005 – 2015
220.000
200.000
180.000
160.000
140.000
120.000
100.000
80.000
60.000
40.000
20.000
0
2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 *2015
Kilde: NaturErhvervstyrelsen. Statistik over økologiske jordbrugsbedrifter 2014. 2015 foreløbig.
De økologiske bedrifter udgjorde 6,7 pct. af alle bedrifter i 2014, og samme år havde en
økologisk bedrift i gns. 70,3 ha, hvor det tilsvarende var 69,9 ha for en konventionel be-
drift.