En international undersøgelse af CO₂’s effekt på vegetationen i en 33 års periode (fra 1982 -)
ved satellitmålinger af løvdækket på træer og planter ved leaf index (LAI).
Konklusion:
70% af løvdækkets udvikling (Greening) kommer fra det konstant stigende naturlige og
anthropogene CO₂,
ved en øget fotosyntese i den globale vegetation.
Reference ” Greening of the Earth and its Drivers”, Journal Nature Climate Change, 26 april 2016
Fakta:CO₂ redder liv. Klimaeksperter hvornår og hvordan bliver CO₂
årsag til en
varmekatastrofe??
Fantastiske år for vor grønne natur og dermed for jordens befolkning med årsag i et konstant
stigende atmosfærisk CO₂ og dermed en øget effekt i planters fotosyntese og som siden 1961 har
givet en rekord stigning i verdens fødevare produktion. Den blå kurve omfatter 45 afgrøder, der
udgør 95% af verdens fødevareproduktion i årene 1961 -2011 fra FAOSTAT (FAO’s statistiske
database)
The positive Externalities of CO₂, Craig D. Idso
Dette afspejles også i en rapport fra USDA (US Department of Agriculture). Siden 1960 er den
globale produktion af hvede og ris tredoblet og majs produktionen er næsten 5 gange højere.
Fødevare produktionen øger hurtigere end befolkningstilvæksten. Data fra FAO viser at index for
landbrugsproduktionen per capita er steget med 30% fra 1980 til 2010.
Ifølge FAO er verdens hungerlidende befolkning reduceret fra 18,6% i 1990 til 12,5% i 2010.
868 millioner er stadig hungerlidende, det skyldes ikke naturen, men mennesket.