Frokostordninger for fremtiden
Torsdag d. 3. marts 2016, kl. 9.00 – 15.00
BUPL Storkøbenhavn, Lindevænget 19, Ballerup
Målgruppe: Kostfagligt og pædagogisk personale i daginstitutioner
Med Frokostordninger for fremtiden går
BUPL Storkøbenhavn
og
Kost & Ernæringsforbundet
sammen
med
Aalborg Universitet
for at bidrage til udvikling af en fremtidig strategi for frokostordningerne. En
udvikling, der trækker på en række praksisfortællinger og på den nyeste viden fra forskningen. Og som
samtidig bringer erfaringer ind fra vores nabolande. Vi vil bidrage til at lægge en kurs for
frokostordningernes fremtidige udvikling, så de kan spille aktivt ind i forhold til dannelse, sundhed, læring og
velfærd
Kl. 9.00-9.15 REGISTERING & KAFFE
Kl. 9.15 – 9.30 VELKOMST OG ÅBNING
• Frokostordningernes mulighed for at bidrage til at styrke samarbejdet mellem forældre og institutioner
om maddannelse og gode madvaner blandt børn
• Hvad siger forældrene om frokostordningerne – resultater fra Bureau 2000’s bearbejdning af
Indenrigsministeriets forældretilfredshedsundersøgelse.
• Friske tal om omfanget. Foreløbige resultater fra Bureau 2000 & FOA’s kommuneundersøgelse januar
2016, Niels Glavind; B2000
• Aktiv madpædagogik skaber mere maddannelse. Mette Vang Mikkelsen, LOL- learning over lunch/Frida
programmet. AAU
• Skaber frokostordninger merværdi for familierne? Resultater fra Frida programmet interessent analyser;
Bent Egberg Mikkelsen, Professor, AAU
• Mulighed for dialog og spørgsmål
AKTIV MADPÆDAGOGIK I SKANDINAVIEN
• Sansernes spisekammer. Erfaringer med aktiv madpædagogik fra de svenske børnehaver, Stina
Algotsson
• Kan vi gøre børn nysgerrige på nye smagsoplevelser og skabe forbilleder for jævnaldrende og forældre.
erfaringer fra norske børnehaver, Tor Valdvik, Kommunikationschef, Norsk Kulturarv
• Mulighed for dialog og spørgsmål
Kl. 12.30 – 13.15 FROKOST
FROKOSTORDNINGERNE OG PROFESSIONERNE
Fortællinger fra praksis
• Aktiv madpædagogik i dagtilbuddet – en fremtidig opgave for den pædagogiske profession
• Frokostordninger i dagtilbud – nye muligheder for madhåndværket? Kostfaglig eneansvarlig Winnie
Andersen
• Paneldebat om frokostordninger i fremtiden – en fælles opgave for myndigheder og fagorganisationer?
Kl. 14.45 AFSLUTNING
Tilmeldingsfrist:
22. februar 2016
Pris:
Det er gratis for medlemmer fra BUPL og Kost & Ernæringsforbundet