Jeg tror, jeg vælger at tage de sidste ord personligt og takke for dem.
Fra konservativ side er vi sådan set også overordnet helt enige i det her forslag om udvidede investeringsmuligheder og rammerne for at investere med sund fornuft.
I forhold til det tidligere indlæg er det sådan, at jeg til hr.
Joachim B.
Olsen kan sige, at vi fra konservativ side planlægger at stille et ændringsforslag til det her.
Jeg vil godt spørge ministeren lidt til det her med den kønsmæssige sammensætning.
Hvis jeg kan læse det her lovforslag korrekt, er det sådan i dag, at reglerne i ligestillingsloven gælder.
Reglerne i ligestillingsloven siger, at der bør være en ligelig sammensætning af kvinder og mænd, og hvis man så kigger lidt på de noter, der er, f.eks.
i Karnov, ser man, at det kræver, at de pågældende personer har de relevante kvalifikationer.
Det, som ministeren i stedet for lægger op til nu, er, at der med det her lovforslag siges, at beskæftigelsesministeren skal følge de her indstillinger, medmindre det betyder, at den kønsmæssige sammensætning bliver skæv.
Det vil sige, at ministeren faktisk skal skele til den kønsmæssige sammensætning forud for kvalifikationer, hvorimod det, der står i ligestillingsloven, og som jo er ganske fornuftigt, er, at hvis de relevante kvalifikationer er til stede, skal man skele til den kønsmæssige sammensætning.
Jeg vil også godt lige sige, hr.
minister, at jeg vurderer det sådan, at der på side 13 i bemærkningerne til lovforslaget har indsneget sig en fejl.
Der står nemlig, at ifølge ligestillingsloven
skal
der være en ligelig sammensætning af kvinder og mænd.
Hvis jeg og mine jurister har slået det efter rigtigt, er det rigtige, at der
bør
være en ligelig sammensætning.
Så jeg tror faktisk, at et »bør« er blevet til et »skal« på side 13.
Det håber jeg vi kan få rettet på.
Men derudover vil jeg også godt spørge ministeren til bevæggrunden for den her ændring, netop fordi jeg synes, det er sagligt og rigtig, rigtig godt, at der i ligestillingsloven står, at hvis kvalifikationerne er i orden, så laver man en ligelig fordeling.
Derfor undrer det mig, at man her vælger at sige, at det ligestillingsmæssige skal være i orden, og så må det ske på bekostning af kvalifikationerne.
Derfor regner vi sådan set også med at stille et ændringsforslag til det her, og jeg kan ligesom fornemme, at der vil være en forholdsvis bred opbakning til det.
Jeg håber også, at regeringen vil give den.
Jeg må bare sige, at også som kvinde vil jeg være frygtelig ked af, hvis det bliver sådan, at man kigger på de kvindelige medlemmer af de her bestyrelser og tænker:
Ja, ja, men du sidder der jo, bare fordi du er kvinde, og nok ikke fordi du er så kvalificeret.
Jeg er bare nødt til at sige på mit køns vegne og i hvert fald på egne vegne, at jeg ville synes, at det var frygtelig trist at få det mærkat klistret på os.
Så kunne vi ikke nok gøre det på en anden måde?
Det må være muligt.
Som flere har været inde på, er der jo masser af kvalificerede både mænd og kvinder til bestyrelsesposter, så mon ikke det går op i sidste ende alligevel?
Men jeg synes bare, at det ville være rigtig væsentligt at sende det signal, at vi selvfølgelig kigger på kvalifikationer, før vi kigger på køn.
Det synes jeg sådan set også at vi skylder dem, hvis penge investeres, så de har nogenlunde sikkerhed for, at de mennesker, der sidder i de her bestyrelser, faktisk sidder der, fordi de er kvalificerede til at sidde der, og ikke bare fordi de har et bestemt køn.
Jeg ville meget, meget nødig have mine penge forvaltet af folk, der har et bestemt køn, frem for folk, der har nogle bestemte kvalifikationer.