Jeg skal ikke bruge så lang tid på det.
Det her er jo en del af aftalen om vækstplanen, hvor jeg tror der var 111 elementer, hvis ikke jeg husker helt galt – i hvert fald over 100 – og hvor Enhedslisten deltog i forhandlinger om ganske mange af dem og også endte med at støtte en pæn portion.
Jeg vil bare sige til hr.
Kim Andersen, at vi var med i en stor del af det, vi støttede de ting, vi syntes var fornuftige, men så var der den her del, som vi behandler i dag, som vi ikke syntes var fornuftig og derfor gik imod og derfor også vil gå imod det i dag og ved den endelige afstemning.
Det bliver selvfølgelig nok vedtaget, for det er jo støttet af et flertal bestående af Socialdemokratiet, Radikale, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Konservative.
Det var Enhedslisten, der gik imod, og det gør vi så også i dag, og jeg forstår, at Liberal Alliance også var imod det her med translatørerne.
Og det er selvfølgelig det, der fylder mest i vores argumentation, altså at vi er imod, at man afskaffer den autorisation, der ligger i at give folk en beskyttet titel, der hedder translatør.
Jeg kan forstå på debatten, på det, der har været sagt, og på nogle af svarene på spørgsmålene, at man måske ikke synes, at kvalitetsgodkendelsen af translatøruddannelsen er god nok.
Så synes jeg bare, man skulle forbedre den.
Det er i hvert fald ikke en god idé at afskaffe autorisationen, hvad angår translatører, og gøre det til en fri titel, hvor alle kan kalde sig translatører.
Det synes jeg i virkeligheden er en rigtig dårlig måde at tackle det her på.
Hvis det er sådan, at man vil have en anden kvalitetssikring, må det jo også være en certificering af en art, for det er jo det, vi har brug for, altså at vi har en certificering, hvor vi kan være sikker på, at den oversættelse, der leveres, er o.k.
Jeg synes, at den problemstilling er ubesvaret, og jeg mener stadig væk, at den er vigtig.
Det er så også det, der viser sig, for jeg kan slet ikke huske, jeg nogen sinde har set et forslag i Folketinget med så bred politisk opbakning fra Socialdemokratiet og over SF, men som møder så stor modstand fra dem, der arbejder inden for området, og fra dem, der har brug for det arbejde, der bliver lavet inden for området.
Det er altså alle parter i det her, der siger, at det er en rigtig dårlig idé at afskaffe translatørordningen.
Det er Dansk Industri, det er Rederiforeningen, det er Danske Advokater.
Det er ikke nogen af vores sædvanlige venner, vil jeg sige, som vi står her og er venner med i den her sag.
Dansk Erhverv har det lidt lunkent, ja, det er en god idé, men når det så kommer til stykket, er de, så vidt jeg kan se, også imod, at man ikke har en eller anden form for klar certificering på området.
Jeg skal ikke gøre mig klog på det, men bare sige, at der jo ikke er nogen, der støtter det her forslag på nær de partier, der har aftalt det.
Der er jo ikke nogen ellers, der støtter det, og det synes jeg da alligevel man burde tænke en del over.
Vi vil i hvert fald lave et ændringsforslag, så man får lov til at stemme om det og ikke bare gennemfører den del af forslaget her i salen.
Der er også et par andre elementer, jeg lige kort vil nævne vi er imod, og det er bl.a.
den yderligere lempelse af lukkeloven.
Jeg må sige, at dagen efter jeg blev valgt til Folketinget, blev jeg ringet op af Ekstra Bladet, der spurgte, hvad jeg syntes om lukkeloven.
Det var en september morgen, hvor jeg havde været lidt sent ude, fordi vi havde fejret, vi var kommet i Folketinget.
Jeg husker det ret klart.
Jeg anede ikke rigtig, hvad jeg skulle sige, men padlede mig igennem og sagde, at vi var imod en lempelse af lukkeloven.
Det har vi været alle de andre gange, lukkeloven er blevet behandlet her i Folketinget, fordi vi synes, det er skidt for de ansatte, at de ikke har nogenlunde rimelige løn- og arbejdsvilkår – arbejdsvilkår i det her tilfælde.
Jeg troede faktisk ikke, man kunne lempe lukkeloven mere, men det er altså lykkedes at finde en lille ting ekstra at lempe.
Det er HK Handel så imod, og det støtter vi dem fuldstændig i.
Jeg har også set, at biskoppen over Viborg Stift er imod, og det er igen en ven, vi normalt ikke tæller blandt vore venner.
Men vi ved godt, at der er vi i mindretal i forhold til de fleste af dem, der har givet høringssvar.
Til det med maksimalprisen for tilstandsrapporter vil jeg sige, at vi altså også tror, det er en dårlig idé at erstatte det.
I det hele taget er det noget skidt.
Når man siger, at folk skal have sådan en sag, en rapport, og så tro på, at konkurrencen sikrer, at man får den til en lav pris, viser al erfaring, at det ikke går ret godt.
Så jeg vil også stemme imod den del af forslaget.
Så vi stemmer imod alle elementerne og hele lovforslaget.