Det er en afsindig vigtig principiel debat, som Folketinget har her sent på eftermiddagen.
Det er jo en grundlæggende diskussion om, at vi som politikere skal sikre folks frihed, at vi skal sikre folk imod en stat, som altid alt andet lige vil kunne bulldoze og have flere kræfter end den enkelte borger.
Her handler det om noget så grundlæggende som ejendomsrettens ukrænkelighed.
Her handler det om noget så grundlæggende som, at vi har et ansvar for at sikre borgerne.
Det handler ikke om social dumping, og det handler ikke om sort arbejde, for det er vi imod.
Alle som en kan vi godt bekræfte hinanden i det og dunke hinanden på ryggen og sige det.
Nej, det handler grundlæggende om at sikre, at borgerne i et demokratisk retssamfund har nogle beskyttelsesmekanismer, som gør, at statsmagten i det her tilfælde ikke bare skal kunne komme ind i folks haver.
Det er der sådan blevet lidt ironiseret over:
Betyder det virkelig noget, og er det nu det store problem, når der nu kun har været én klage, som det er nævnt fra flere forskellige regeringsordførere her?
Jeg føler her trang til at læse en mail op, som jeg har fået fra en dansk kvinde, som har været udsat for et såkaldt havebesøg fra SKAT.
Det er specielt henvendt til den socialdemokratiske ordfører, fru Astrid Krag, og til den socialdemokratiske skatteminister, for de er jo borgere i vores land.
Det er en tankevækkende fortælling, som specielt er henvendt til mine socialdemokratiske venner, for det er på grund af historier som den, hun har sendt her, at vi kæmper for at indskrænke SKATs beføjelser over for ganske almindelige danskere.
Hun skriver, og nu citerer jeg:
Kære Brian Mikkelsen!
Jeg har netop læst, at du har taget initiativ til en debat om SKATs indtrængen på folks private grund.
Tusind tak for det.
Jeg er en af de 747 private, der oplevede det sidste år, og jeg kan i den grad bekræfte dig i, at det er et helt urimeligt overgreb fra statens side.
Vi var ved at få malet vores hus indvendigt, da huset blev omringet af i alt seks personer, to fra SKAT, to fra politiet og to fra Arbejdstilsynet.
De trænger ind fra hvert sit hjørne af grundene, helt som i en krimi, hvor seriemorderen skal pågribes.
Derefter trak de vores håndværkere og min mand med ud i haven, hvor de så til skue for alle vores naboer påbegyndte en 3 timer lang afhøring.
Jeg kom hjem midt i seancen og blev noget chokeret over det helt absurde syn med politiet i min have.
Vi havde bilag på alt, hvad vi havde fået udført i huset, så der var absolut ingenting, de kunne gribe os i.
Dagen efter kom der så to fyre igen.
De gik selv ind ad hoveddøren, og da jeg så kom ind i min stue, gik de og gennemfotograferede alt, som om det var et gerningssted for mord.
Det provokerede mig i den grad, at de bare kunne gå ind og snuse rundt på min grund på den måde.
Efter at de havde været der i ca.
2 timer, fik jeg en anmærkning for en tom halvliterssodavandsflaske, min mand havde tabt på gulvet, og som udgjorde en faldfare, samt kritik af, at det stillads, vi havde uden for huset, var halvt demonteret.
Men det var, fordi stilladsfolkene var ved at tage det ned, men netop havde stoppet arbejdet, da det var blevet regnvejr, og de derfor ikke måtte arbejde.
Nå, det var længere smøre, skriver kvinden her, men jeg synes bare lige, jeg ville bekræfte dig i, at det virker så meget i strid med ens retsfølelse, når man intet ulovligt har gjort og så alligevel føler sig behandlet som en forbryder.
Jeg håber, at I får held med at få ændret reglerne.
Det er altså en almindelig borger, som både oplevede situationen, at SKAT kom ind, at Arbejdstilsynet kom ind, men specielt det, at man bare gik ind i folks haver, og at det var SKAT, som gjorde det.
Arbejdstilsynet har nogle andre beføjelser i forhold til at kunne gå også ind på folks grund og ind i folks huse, men her var det altså SKAT, som gik ind i folks haver.
Det var en helt almindelig dansker, som var udsat for det her, og det er det, man prøver at bagatellisere og nærmest ironisere over – altså almindelige danskere, som føler, at deres retssikkerhed er fuldstændig krænket og føler sig intimideret.
Det er også årsagen til, at de fire borgerlige partier har fremsat beslutningsforslaget her.
Vi mener ikke, det skal være muligt for SKAT uden konkret mistanke at kunne gå ind i private haver og bare sådan vandre ind på folks private ejendom.
Det interessante er jo også, og der fik vi heldigvis en lille indrømmelse og lille tilkendegivelse, som jeg i øvrigt synes er positiv, fra skatteministerens side, at man ikke har kunnet dokumentere effekten af de 747 gange, man har trængt ind i folks haver.
Vi fik oplyst fra skatteministerens side her, at det ville man undersøge, og nu ville der komme en sagsakt på hver eneste sag, hvor man er trængt ind i folks haver.
Det bliver så interessant at se, hvad effekten har været af, at man har fået de beføjelser fra SKATs side.
Det er rigtigt, som LA's ordfører også har været inde på her, at hvis man har en mistanke om, at der foregår noget ulovligt, så kan man jo bare få en dommerkendelse vedrørende det.
Sådan er vores system så fantastisk indrettet.
Det giver dommeren en retskendelse til, og så kan man komme ind i folks haver, hvis det er det, det handler om.
Forslaget her handler i al sin enkelhed om at føre retstilstanden tilbage til før 2012, sikre et værn for private borgere for, at statsmagten ikke bare kan trænge ind hos folk; sikre, at der er en retssikkerhed; sikre, at der er en integritet omkring personer i det her samfund.
Det handler altså ikke om social dumping eller om sort arbejde, vil jeg godt understrege endnu en gang, for det vil vi bekæmpe også med de midler, der nu engang er til rådighed for det.
Så med de ord vil jeg sige, at vi fortsætter kampen.
Vi vil, hvis vi får et borgerligt flertal efter næste valg, sørge for, at SKAT ikke får den mulighed.
Det er et løfte, som de fire borgerlige partier har givet, så det kan danskerne regne med.
Der må vi så bare håbe på, at der kommer et valg hurtigt, så vi kan få ændret ved de retstilstande, der er, så der kommer noget retssikkerhed tilbage til borgerne.