Retsudvalget 2014-15 (1. samling)
REU Alm.del
Offentligt
ERHVERVS- OG
VÆKSTMINISTEREN
5. november 2014
Besvarelse af spørgsmål 7 alm. del stillet af Retsudvalget den 8. okto-
ber 2014 efter ønske fra Karsten Lauritzen (V)
Spørgsmål:
”Ministeren bedes oplyse, hvilke regler der gælder på området for alko-
holbevilling og udskænkning, herunder i hvilke tilfælde, der efter den
gældende praksis skal være en person over 25 år til stede, når der serveres
alkohol?”
Svar:
I restaurationer med alkoholbevilling skal den daglige drift ledes af bevil-
lingshaveren selv eller af en bestyrer. Er bevillingshaveren et selskab,
skal restaurationen ledes af en bestyrer. Bevillingshaveren eller bestyre-
ren skal være fyldt 25 år, med mindre ansøgeren har afsluttet en uddan-
nelse inden for hotel- og restaurationsfaget og derfor alene skal være fyldt
23 år.
Restaurationsloven indeholder ikke nærmere regler for i hvilke tidsrum
bevillingshaveren eller bestyreren skal være tilstedeværelse i en restaura-
tion. Der er således mulighed for at tage hensyn til restaurationens karak-
ter.
Det er dog et krav, at bevillingshaveren eller bestyreren skal være til ste-
de i restaurationen i et sådant omfang, at de kan lede restaurationen på en
forsvarlig måde, herunder så der ikke sker overtrædelser af lovgivningen,
specielt restaurationsloven.
Hvis det skønnes nødvendigt, at bevillingshaveren eller bestyreren er til
stede om aftenen, kan det fastsættes som en betingelse i bevillingen. Det
overordnede princip er under alle omstændigheder, at restaurationen ledes
på forsvarlig vis.
ERHVERVS- OG
VÆKSTMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K
Tlf.
Fax
CVR-nr
33 92 33 50
35 29 10 01
10 09 24 85
www.evm.dk