Miljøudvalget 2014-15 (1. samling)
MIU Alm.del
Offentligt
Folketingets Miljøudvalg
København, 8. april 2015
Sagsnr.: 29950
Dok.nr.: 792592
Fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 357 (MIU alm. del) stillet den 11.
marts 2015 efter ønske fra Erling Bonnesen (V)
Spørgsmål nr. 357
”Ministeren bedes bekræfte, at der er færre pesticidrester i dansk produceret frugt og grønt end i
importerede frugt og grønt fra både EU og tredjelande.”
Svar:
I henhold til den seneste rapport ”Pesticidrester i fødevarer 2013”, som blev offentliggjort i
december 2014, indeholder dansk frugt og grønt færre pesticidrester end frugt og grønt fra
udlandet. Rapporten er baseret på kontrol af pesticidrester i ca. 2.500 prøver af frugt, grønt og
andre fødevarer, heraf ca. 200 økologiske.
Figuren nedenfor viser fundet af pesticidrester i konventionelt produceret frugt og grønt fra
Danmark, EU og tredjelande, herunder hvor høj en procentdel der overskred grænseværdien:
Konventionel frugt og grønt
Fund af pesticidrester
Overskridelser af grænseværdi
Danmark
49% (frugt)
18% (grønt)
0% (frugt)
0,3% (grønt)
EU
70% (frugt)
48% (grønt)
1% (frugt)
1,2% (grønt)
3.lande
75% (frugt)
54% (grønt)
4% (frugt)
3% (grønt)
Der blev ikke fundet pesticidrester i økologisk frugt og grønt fra Danmark.
Dan Jørgensen
/ Louise Juul
Ministeriet for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
DK-1216 København K
Tel +45 33 92 33 01
Fax +45 33 14 50 42
www.fvm.dk