Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2014-15 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri
København, 10. november 2014
Sagsnr.: 28261
Dok.nr.: 743862
Fødevareministerens besvarelse af spørgsmål 68 (FLF alm. del) stillet den 30. oktober
2014 efter ønske fra ikkemedlem af udvalget Anni Mathiesen (V)
Spørgsmål nr. 68:
”Vil ministeren oplyse tidsplanen for behandlingen af disse GUDP ansøgninger og herunder
oplyse, hvornår ansøgerne kan forvente svar på deres ansøgninger, og hvilke kriterier der
anvendes for udvælgelse af projekter, der vil modtage tilskud, samt hvor stort et samlet
beløb der forventes uddelt i denne ansøgningsrunde?”
Svar:
Jeg har indhentet svar fra NaturErhvervstyrelsen, som jeg henholder mig til:
”Tidsplan for behandling af runde II/2014
I efteråret 2014 er GUDPs tidsplan for behandling af runde II/2014-ansøgningerne følgende:
10. september 2014 kl. 12.00: Ansøgningsfrist.
27. november 2014: Bestyrelsesmøde hvor medlemmerne træffer beslutning om hvilke
projekter, der skal prioriteres, og hvilke der skal indstilles til afslag.
3. december 2014: Sekretariatet for GUDP meddeler ansøgerne, hvorvidt det ansøgte projekt
er indstillet til tilsagn eller afslag. Fristen fremgår af GUDP-indkaldelsen (se link nedenfor).
GUDP-kriterier for udvælgelse af projekter
GUDP yder tilskud til realisering af gode ideer, der kan styrke en ambitiøs forretningsorienteret
nytænkning i det danske fødevareerhverv gennem dynamisk samspil mellem bæredygtighed,
effektivitet og værdiløft, hvor alle tre parametre har lige meget betydning og relevans for
projektet. Bæredygtighed inkluderer fokus på miljø, klima, fødevaresikkerhed, sundhed,
dyrevelfærd, arbejdsmiljø og etik. Effektivitet er en kilde til højere værdi gennem øget
ressourceeffektivitet. Effektivitet og produktivitet i produktion og proces skal øge
konkurrencedygtighed, vækst og udnytte ressourcerne optimalt og bæredygtigt, mens værdiløft
tænkes ind i alle værdikædens led. Værdiløft opnås gennem høj kvalitet, markedsudvikling,
effektivitet, vækst og bæredygtighed.
Ministeriet for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
DK-1216 København K
Tel +45 33 92 33 01
Fax +45 33 14 50 42
www.fvm.dk