Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2014-15 (1. samling)
FLF Alm.del
Offentligt
1518943_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri
København, 15. april 2015
Sagsnr.: 29939
Dok.nr.: 798044
Fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 219 (FLF alm. del) stillet den 19. marts
2015 efter ønske fra ikke medlem af udvalget Torsten Schack Pedersen (V)
Spørgsmål nr. 219:
”Er der fastsat regler for det højest tilladte indhold (MLR værdier/grænseværdier) af
a) chlortetracyklin
b) tetracyklin
c) oxycyklin
d) doxycycklin
i slagtekroppe fra svin, og i bekræftende fald bedes det højest tilladte indhold (MLR
værdier/grænseværdier) oplyst.”
Svar:
Jeg har indhentet bidrag fra Fødevarestyrelsen, som jeg henholder mig til:
”Det højest tilladte indhold af farmakologisk virksomme stoffer i animalske fødevarer (MRL) er
listet i Forordning (EU) Nr. 37/2010 om farmakologisk virksomme stoffer og disses klassifikation
med hensyn til maksimalgrænseværdier for restkoncentrationer i fødevarer:
a)
b)
c)
d)
Chlortetracyklin: 100 µg/kg i muskel, 300 µg/kg i lever, 600 µg/kg i nyre
Tetracyklin: 100 µg/kg i muskel, 300 µg/kg i lever, 600 µg/kg i nyre
Oxytetracyklin: 100 µg/kg i muskel, 300 µg/kg i lever, 600 µg/kg i nyre
Doxycyklin: 100 µg/kg i muskel, 300 µg/kg i lever, 600 µg/kg i nyre samt 300 µg/kg i hud og
fedt fra svin og fjerkræ.
Det bemærkes, at der i Danmark ikke er godkendt veterinære lægemidler med Tetracyklin som
aktivstof. Stoffet er imidlertid godkendt i andre EU-lande, hvorfor der på EU-plan er fastsat en
MRL”.
Dan Jørgensen
/ Kasper Rasmussen
Ministeriet for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
DK-1216 København K
Tel +45 33 92 33 01
Fax +45 33 14 50 42
[email protected]
www.fvm.dk