Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2014-15 (1. samling)
FLF Alm.del Bilag 68
Offentligt
Att. Fødevareudvalget
Valby den 21-11-2014
Jeg vil gerne takke udvalget for at jeg må komme og fortælle om, hvordan
Fødevarekontrollen efter min opfattelse, ikke lever op til den standard man
burde forvente af denne i 2014, vedr. ristet malt i brød (forkullet korn).
1.
Jeg har i de sidste 10 år, når mine kunder spurgte, hvorfor mit brød ikke
var mørkere , fortalt jeg mine kunder, at jeg ikke ville komme ristet malt
og maltsirup i mit brød, da det udvikler akrylamid som er usundt. Det fik
jeg en påtale fra Fødevarekontrollen på, der sagde, at jeg ikke måtte advare
imod dette, når jeg ikke kunne bevise dette. Jeg meddelte
Fødevarekontrollen, at der var en dokumentation ( forskningsresultat) fra
DTU på vej og at forskere fra Kræftens bekæmpelse og DTU allerede nu
kunne fortælle mig, at der vil være akrylamid i brødet da ristet malt er
brændt korn ved meget høje grader. ( sort som kul ) Man gav mig min
gode smiley og skrev hvad jeg havde meddelt i kontrolrapporten. Jeg
lavede derefter en artikel til min Facebookside jeg kaldte ” Det måske
degenerere samfund”, hvor jeg omtaler at Fødevarestyrelsen kommer på
bedre tanker og lader mig fortælle mine kunder, hvorfor jeg ikke kommer
ristet malt i mit brød.
Ca .1 år efter kommer man nu og siger til mig at jeg ikke må fortælle mine
kunder, hvorfor jeg ikke kommer ristet malt i mit brød. Man siger jeg
skræmmer mine kunder , hvortil jeg siger at jeg oplyser mine kunder.
Jeg skriver til Direktør Bjørn Wilander (se bilag A ) Bjørn Willander ringer
mig op, er meget venlig, og siger at jeg jo har en fordel i forhold til mine
konkurrenter og det har jeg undret mig over lige siden, da det efter min
opfattelse ikke er, at varetage den opgave man er sat i verden for at
varetage, hvad jo er Fødevarestyrelsen fornemmeste opgave.
Man skal huske på at når kunder kommer ind i min butik, og spørger,
hvorfor mit brød ikke er mørkt/groft, så mener jeg, at jeg er i min gode ret
til at oplyse hvorfor jeg ikke bruger dette ristet malt. Jeg anpriser ikke
( mit brød er sundere fordi o.s.v.) Jeg oplyser ved at henvise til artikler
mine kunder selv kan gå hen til et bord og læse hvad DTU har beskrevet .
Fødevarestyrelsen siger jeg skræmmer mine kunder, hvad jeg mener er
noget sludder og det mere handler om at vise og ( mis)bruge magten derfor
denne henvendelse. Det hører med til sammenhængen, at jeg for ca 20 år
siden henvendte mig til Fødevarestyrelsen, for at spørge om det kunne