Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2014-15 (1. samling)
FLF Alm.del Bilag 68
Offentligt
Fødevarestyrelsen
Valby
den 7-11-2014
Att. Bjørn Wilander
Jeg skriver til dig for at høre om jeg må gøre følgende:
1.
Når kunder kommer ind i min forretning og spørger hvorfor mit brød ikke
er mørkt (groft ), så oplyser jeg mine kunder om, hvordan det bliver mørkt
med ristet malt og maltsirup, som ikke har noget med grovheden at gøre,
men er farvning af brødet der udskiller akrylamid under bagningen, se
DTU rapport ? Dette opfatter jeg som oplysning der er relevant for mine
kunder der kommer i min forretning fordi man føler sig tryg ved, at den
lokale bager ved noget om sit håndværk. (sundt brød)
2.
Jeg vil ligeledes fortælle mine kunder , at det altid har været ulovligt at
farve brød i Danmark og at jeg ikke mener at det er sundt at komme dette i
brødet se DTU rapport,
3.
Det er således ikke en reklame jeg bruger, men en vigtig
oplysning/forklaring jeg bruger til mine kunder der er kommet ind i min
forretning.
4.
Er det ikke korrekt at det er ulovligt at farve brød i Danmark ?
Det er af største vigtighed at jeg får et hurtigt svar.
Mvh.
Thorleif Kristensen