Uddannelses- og Forskningsudvalget 2014-15 (1. samling)
FIV Alm.del Bilag 72
Offentligt
Notat
Til Uddannelses- og Forskningsudvalget
Status for den øgede brug af dimensionering på de videregående ud-
dannelser
11. december 2014
Uddannelses- og forskningsministeriet har i løbet af november 2014 gennemført
møder med alle de videregående uddannelsesinstitutioner, der er berørt af den
øgede brug af dimensionering.
På møderne er de udmeldte rammer for dimensioneringen gennemgået, herunder
de udmeldte justeringer og institutionernes forslag til den konkrete implemente-
ring af den øgede brug af dimensionering. Samtidig er eventuelle utilsigtede konse-
kvenser af dimensioneringsmodellen eller tekniske fejl og uklarheder drøftet.
På den baggrund er den endelige dimensionering fastsat i forhold til optaget i 2013
på de enkelte institutioner, jf. tabellerne nedenfor.
Det er de enkelte universiteter, professionshøjskoler og erhvervsakademier, der
fordeler dimensioneringen inden for de udmeldte og aftalte rammer. Det betyder
bl.a., at den enkelte institution har haft mulighed for at flytte reduktionen fra en
dimensioneret gruppe eller enkeltuddannelse til en anden dimensioneret gruppe
eller enkeltuddannelse, samt mulighed for at flytte en mindre del (15 pct.) af di-
mensioneringen til uddannelser, der ikke er udtaget til dimensionering, hvis det
kan begrundes og understøtter målet om ikke at uddanne til arbejdsløshed.
Universiteter
Institution
CBS
DTU
ITU
KU
RUC
SDU
AAU*
AU
I alt
Bachelordimensionering
(indfaset 2015-2018)
132
0
12
783
200
517
678
650
2.972
Kandidatdimensionering
(indfases 2018-2020)
129
0
13
599
140
351
521
497
2.250
Uddannelses- og
Forskningsministeriet
Økonomikontoret
Slotsholmsgade 10
Post
Postboks 2135
1015 København K
Tel.
3392 9700
Fax
3332 3501
Mail
Web
www.ufm.dk
CVR-nr.
1680 5408
* Den endelige udmøntning af dimensioneringen afventer Akkrediteringsrådets endelige afgørelse af
spørgsmålet om en lukning af bacheloruddannelsen i humanistisk informatik, hvilket forventes at ske i
starten af 2015.
Side
1/2