Skatteudvalget 2013-14
S 1063
Offentligt
1344812_0001.png
1344812_0002.png
11. marts 2014J.nr. 14-0671536
TilFolketingets LovsekretariatHermed sendes svar på spørgsmål S1063af 28. februar 2014, indleveret afEva Kjer Han-sen(V).
Morten Østergaard/ Jens Madsen

Spørgsmål

Kan ministeren garantere, at der ikke flyttes arbejdspladser fra skatte-centrene i Haderslevog Tønder i forbindelse med den kommende centralisering?

Svar

Der er på nuværende tidspunkt ikke truffet beslutning om den fremtidige lokalisering afSKAT.Beslutningen vil blive truffet med udgangspunkt i en analyse af skattecentrenes placeringpå et samlet danmarkskort over SKATs lokationer. Det betyder i sagens natur, at samtligeSKATs lokationer indgår i analysen.Placering af SKATs arbejdspladser skal balancere enrække hensyn.Det er hensyn, der understøtterSKATs mål om fortsat at være bredt geografisk repræsen-teret med en fornuftig spredning i de enkelte landsdele. Samtidigt hermed skal SKATsikre en effektiv opgaveløsning med de tilgængelige ressourcer.Der lægges således væsentlig vægt på hensynet til, at SKAT skal kunne fastholde og an-sætte de nødvendige kompetencer i faglige miljøer af en vis størrelse, der kan give stor-driftsfordele på de fremtidige adresser.Herudover er der hensyn at tage til den fysiskenærhed til borgere og erhvervsliv og hensyn til hensigtsmæssige infrastrukturforhold, dersikrer gode transportmuligheder for medarbejdere og kunder, der vil i fysisk kontakt medSKAT.Ovennævnte hensyn skalbalanceres ved beslutningen om placering af SKATs arbejds-pladser fremover.Jeg kan således ikke på nuværende tidspunkt kommentere mere konkret om konsekven-serne for de enkelte skattecentre,herunder for Tønder og Haderslev.Jeg skal dog hertil bemærke, at en tilpasning af antal skattecentre til det fremtidige behovikke betyder nye afskedigelser, men derimod er en følge af, at SKAT siden 2005 løbendehar effektiviseret oghermed reduceret antallet af ansatte. Derfor er det naturligt, at SKATikke har behov for samme antal adresser som tidligere.
Side 2af 2