Retsudvalget 2013-14
S 745
Offentligt
1320192_0001.png
SPØRGSMÅL NR. S 745§ 2 0- SP Ø RG S M Å L T IL S K RI FT LIG BE S V A R E L S E

Til:

Dato:

Stillet af:

Justitsministeren9. januar 2014Peter Skaarup (DF)
Hvad er ministerens holdning til, at Kriminalforsorgen giver udgang tilnotoriske indbrudstyve i juledagene, hvor mange hjem står tomme, fordifamilier er samlet til juleaften og julefrokost, hvilket giver indbrudstyvene»ideelle arbejdsbetingelser« for at begå stribevis af nye indbrud, og vilministeren tage initiativ til at sikre, at Kriminalforsorgen fremover ikke giverudgang til indsatte indbrudstyve i juledagene, og om nødvendigt ændrer loveog regler, der skulle forhindre et sådant tiltag?(Spm. nr. S 745).

Begrundelse

Kriminalforsorgen giver udgang i juledagene til dømte for indbrud. Det giverdesværre mulighed for, at nogle kan fortsætte, hvor de slap, før de blev satind. Antallet af indbrud er stigende fra 1360 i 2012 til 1618 i 2013 i periodenfra den 20. til den 26. december 2013. Kriminalforsorgen forklarer det med, atdet kun er nyligt dømte, der kan forhindres i at komme på udgang. Det burdevære sådan, at dømte for indbrudstyveri ikke kan få udgang i juledagene, og ihvert fald ikke personer, der notorisk (gentagne gange) er dømt forindbrudstyveri. Skulle eksisterende love og regler være imod et sådantprincip, opfordres ministeren til at ændre disse, så udgang til notoriskeindbrudstyve kan forhindres i juledagene.
Den 9. januar 2014
Svaret bedes sendt elektronisk tilspørgeren på [email protected],[email protected], [email protected] og tilLovsekretariatet på [email protected].
På Folketingets formands vegneLovsekretariatet