Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14
L 89
Offentligt
1331971_0001.png
1331971_0002.png
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTEREN
6. februar 2014

Besvarelse af spørgsmål 37 ad L 89 stillet af Erhvervs-, Vækst- og

Eksportudvalget den 16. januar 2014 efter ønske fra Brian Mikkel-

sen (KF).

Spørgsmål:

Vil ministeren redegøre for, om afsætningen af de nye obligationer risike-rer at besværliggøres eller forhindres af anden lovgivning, f.eks. af kapi-talbelastnings og placeringsreglerne for investorerne? I givet fald bedesoplyst hvilke regler, der er tale om, og hvad ministeren agter at gøre i densammenhæng?

Svar:

Den finansielle lovgivning indeholder risikobaserede regler for opgørel-sen af forsikringsselskabernes kapitalkrav. Det betyder, at de nye obliga-tioner vil blive kapitalbelastet i forhold til den risiko obligationerne ud-gør. De nye obligationers varighed (prisændring som følge af en rente-stigning på ét procentpoint) er højere, og kapitalbelastes derefter, hvilketkan have indflydelse på den risikopræmie forsikringsselskaberne kræver iforbindelse med køb af obligationerne.Forsikringsselskaberne, samt ATP og firmapensionskasser i øvrigt, er iden finansielle lovgivning endvidere underlagt en række placerings- ogspredningsregler, der skal sikre kunderne bedst muligt afkast og betryg-gende sikkerhed for, at selskaberne til enhver tid kan opfylde deres for-pligtelser. I forhold til placeringen af de nye obligationer sker der ikkenogen ændring i forhold til før lovændringen træder i kraft. Placerings-og spredningsreglerne har dermed ikke indflydelse på afsætningen af denye obligationer.Placerings- og spredningsreglerne gælder tillige for investeringsforenin-ger, der alene må investere 10 pct. af formuen i værdipapirer og penge-markedsinstrumenter, der ikke handles på et reguleret marked. Place-rings- og spredningsreglerne for investeringsforeninger har derfor ikkeindflydelse på afsætningen af de nye obligationer.I forhold til det kommende europæiske likviditetskrav, LCR, er der ikke idet foreliggende materiale kriterier, der kolliderer med lovforslaget ogbesværliggør eller hindrer afsætningen af de nye obligationer.Regnskabsreglerne, i henhold til bekendtgørelse om finansielle rapporterfor kreditinstitutter og fondsmæglerselskaber mv., angiver hvilken meto-de (målingsprincipper), der skal anvendes ved indregning og måling af
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.Fax
33 92 33 5033 12 37 78
CVR-nr. 10 09 24 85EAN nr. 5798000026001[email protected]www.evm.dk
2/2
realkreditobligationer, herunder de nye obligationer i henhold til L89. Detvurderes ikke, at besværliggøre eller forhindre afsætningen af de nye ob-ligationer.