Transportudvalget 2013-14
L 64
Offentligt
1319130_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
6. januar 20142013-4611
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 13. december 2013 stillet mig følgende spørgs-mål 52 vedrørende L 64 - Forslag til lov om ændring af postloven. (Ændringer ivilkår for varetagelsen af befordringspligten og præciseringer af lovens anven-delsesområde, post til døren m.v.), som jeg hermed skal besvare.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Mike Legarth (KF)

Spørgsmål nr. 52:

Det fremgik af præamblen til Regnskabsreglementet fra 2006, at ”Nærværenderegnskabsreglement regulerer ikke prissætningen af Post Danmarks produk-ter”. Regnskabsreglementet fra 2011 indeholder ingen præambel og ingen til-svarende bestemmelse. Kan ministeren oplyse, om det fortsat gælder, at regn-skabsreglementet ikke regulerer prissætningen af Post Danmarks produkter?Såfremt ministeren helt eller delvist bekræfter, at regnskabsreglementet ikkeregulerer Post Danmarks prissætning, vil ministeren da oplyse og klarlægge omdet betyder, at Post Danmark A/S ikke er forpligtet til sikre, at Post Danmarkspriser for de forskellige ydelser dækker de omkostninger, som efter reglerne omregnskabssystemer (i Regnskabsreglementet og postdirektivet) bliver opgjortfor ydelserne?

Svar:

Regnskabsreglementet regulerer fortsat ikke prissætningen af Post DanmarkA/S’ produkter.Tilsynet med Post Danmark A/S’ prissætning ligger, bortset fra det frimærke-frankerede B-brev, hos konkurrencemyndighederne, idet selskabet – som en-hver anden virksomhed i Danmark – skal overholde konkurrenceloven.Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr