Transportudvalget 2013-14
L 64
Offentligt
1326999_0001.png
1326999_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
27. januar 20142013-4611
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 20. januar 2014 stillet mig følgende spørgsmålvedrørende L 64 - Forslag til lov om ændring af postloven. (Ændringer i vilkårfor varetagelsen af befordringspligten og præciseringer af lovens anvendelses-område, post til døren m.v.), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V).

Spørgsmål nr. 165:

Under samrådet i Transportudvalget den 16/1-14 oplyste ministeren bl.a. at:”Bestemmelsen i regnskabsreglementets paragraf 4, stykke 3, litra C vedrøreromkostninger, der er nødvendige for at opretholde befordringspligten. Mensbestemmelser i postdirektivets artikel 14, stykke 3, litra B iv vedrører omkost-ninger, der fælles for befordringspligten og tjenester uden for befordringsplig-ten.” Omkostninger der jf. postdirektivet, er ”fælles for befordringspligten ogtjenester uden for befordringspligten” er i ganske mange tilfælde overlappendemed ”omkostninger, der er nødvendige for at opretholde befordringspligten”.Ministeren bedes redegøre for, hvor i postdirektivet der findes hjemmel til, atovennævnte bestemmelse fra Post Danmarks regnskabsreglement har forrangfrem for ovennævnte bestemmelse i Postdirektivet?

Svar:

Der er ikke tale om, at en bestemmelse i regnskabsreglementet har forrangfrem for en bestemmelse i postdirektivet.Sammenhængen er den, at postdirektivet skal implementeres i dansk ret, at deenkelte medlemslande er overladt en frihed til nærmere at bestemme præcist,hvordan bestemmelserne i postdirektivets artikel 14 skal implementeres, og atimplementeringen i Danmark er sket ved regnskabsreglementet.I øvrigt bemærker jeg blot, at regnskabsreglementet – og forholdet mellem dedér anførte omkostningsfordelingsprincipper og postdirektivets artikel 14 – erblevet drøftet med Kommissionen i forbindelse med blandt andet vedtagelsenaf 2008-ændringen til postdirektivets artikel 14, og at konklusionen på drøftel-serne blev, at regnskabsreglementets omkostningsfordelingsprincipper er ioverensstemmelse med direktivet.Dertil kommer, at en opgørelse af omkostninger efter IC modellen (inkremen-telle omkostninger) understøttes af den konkurrenceretlige retspraksis, jf. ogsåmin besvarelse af det efterfølgende spørgsmål 166.
Med venlig hilsen
Pia Olsen DyhrSide 2/2