Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
L 6
Offentligt
1296803_0001.png
1296803_0002.png
Udlændingeafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
5. november 2013Asyl- og VisumkontoretPernille Bjørnholk2013-0037-0047930468
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 6 vedrørende forslag til lov omændring af udlændingeloven (Revision af visumregler, akkrediteringsord-ning for udenlandske virksomheder, justering af karensregler, afslagskom-petence til danske repræsentationer, beregning af kortvarige ophold m.v.)(L 6), som Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik harstillet til justitsministeren den 9. oktober 2013. Spørgsmålet er stillet efterønske fra medlem af Folketinget Martin Henriksen (DF).
Morten Bødskov/Rasmus Kieffer-Kristensen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 6 vedrørende forslag til lov om ændring af udlændinge-

loven (Revision af visumregler, akkrediteringsordning for udenland-

ske virksomheder, justering af karensregler, afslagskompetence til

danske repræsentationer, beregning af kortvarige ophold m.v.) (L 6):

”Hvilke danske virksomheder er i dag forhåndsgodkendt til atmodtage forretningsbesøg af visumpligtige udlændinge, hvormange udlændinge med tilknytning til disse virksomheder harfået tildelt visum, og hvor mange gange er der konstateret snydmed visummet?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Udlændingestyrelsen, der har oplyst følgende:”Udlændingestyrelsen opdaterer løbende en liste over virk-somheder, der er forhåndsgodkendt til at modtage forretnings-besøg af visumpligtige udlændinge, jf. udlændingelovens § 4d. Af den vedhæftede liste fremgår, at der pr. 21. oktober 2013var 108 forhåndsgodkendte virksomheder.Det er ikke muligt på baggrund af udtræk fra Udlændingesty-relsens elektroniske registre at opgøre antallet af visa udstedttil udlændinge inviteret af virksomheder, der er forhåndsgod-kendt. Visum i sager, hvor udlændinge er inviteret af for-håndsgodkendte danske virksomheder, udstedes af de danskerepræsentationer.Udlændingestyrelsen har til dato ikke konstateret snyd medordningen. Der foretages løbende stikprøvekontroller i sagerom visum til forretningsbesøg.”Justitsministeriet kan henholde sig til Udlændingestyrelsens høringssvar.Den i høringssvaret nævnte liste over godkendte virksomheder vedlægges.
2