Retsudvalget 2013-14
L 54
Offentligt
1307309_0001.png
1307309_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:2. december 2013Kontor: FærdselskontoretSagsbeh: Marie Louise SkibstedAlsSagsnr.: 2013-0037-0057Dok.:980775
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 17 vedrørende forslag til lovom ændring af færdselsloven og lov om offentlige veje. (L 54), (Forhøjelseaf afgiften for parkering til gene for personer med handicap m.v. og bedreforbrugerbeskyttelse på parkeringsområdet), som Folketingets Retsudvalghar stillet til justitsministeren den 22. november 2013. Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra Tom Behnke (KF).
Morten Bødskov/Christian Hesthaven
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 17 vedrørende forslag til lov om ændring af færdselslo-

ven og lov om offentlige veje. (L 54), (Forhøjelse af afgiften for parke-

ring til gene for personer med handicap m.v. og bedre forbrugerbe-

skyttelse på parkeringsområdet). fra Folketingets Retsudvalg:

”Hvordan påvirker det færdselssikkerheden, at det med forsla-get bliver tilladt at parkere delvis på kørebanen uden for tætte-re bebygget område henset til, at hastigheden typisk er højerepå landevej end i byerne, og der samtidig typisk ikke er nogenvejbelysning på landevej, og det statistisk set i forvejen er far-ligere at færdes på landevej, end på andre vejtyper?”

Svar:

Der foreslås med lovforslaget fastsat generelle ensartede regler for helelandet bl.a. vedrørende parkering delvis på fortov. Desuden foreslås det, atkommunerne ved lokale bekendtgørelser om parkering – ud over regler omsærlige kategorier af køretøjer – alene kan fastsætte regler, som udviderdet område, hvor der lovligt kan parkeres.Der lægges derimod med lovforslaget ikke op til at ændre på, hvilke hen-syn – herunder til færdselssikkerheden – en kommune skal kunne læggevægt på, når den konkret bestemmer, hvad der skal gælde med hensyn tilretten til at parkere et givent sted.En kommune vil således kunne fravige de generelle parkeringsregler, somer fastsat i færdselsloven, og ved lokal bekendtgørelse fastsætte andre reg-ler gældende for hele kommunen eller en del af den inden for de oven-nævnte rammer.Herudover vil fravigelse af de generelle regler, som er fastsat i færdselslo-ven imidlertid – af hensyn til forbrugerbeskyttelsen – fremover alene kun-ne ske konkret ved skiltning eller afmærkning på stedet.
2