Transportudvalget 2013-14
L 27
Offentligt
1299955_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
14. november 2013
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 11. november 2013 stillet mig følgende spørgs-mål vedrørende L 27 – forslag til lov om anlæg af Holstebromotorvejen, somjeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Daniel-sen (V).

Spørgsmål nr. 5:

”Agter ministeren at sørge for, at det bliver muligt at køre 83 meter langevindmøllevinger fra motortrafikvejen ved Herning syd videre mod vest ad rute15?”

Svar:

Rute 15 indgår i fremkommelighedsvejnettet, der er et vejnet, som vejmyndig-hederne, politi og transportbranchen er blevet enige om i videst muligt omfangskal kunne håndtere transporter med ydre mål på 50 meter i længden, 4,5 me-ter i højden og 5 meter i bredden. Det planlagte tilslutningsanlæg ved Snejbjergbliver bygget, så transporter med disse dimensioner kan køre ad rute 15.I forbindelse med etableringen af de nationale transportkorridorer for vind-mølletransporter oplyste vindmølleindustrien, at strækningen indgår i trans-portruten for vindmølle-huse fra Ringkøbing Havn til Aarhus Havn. I denneforbindelse blev de kritiske mål for køretøjerne oplyst til at være 5,3 meter ihøjden, 4,1 meter i bredden og 35 meter i længden og derfor kortere end di-mensionerne i fremkommelighedsvejnettet.Vindmølleindustrien har ikke i arbejdet med transportkorridorer for vindmøl-letransporter udtrykt ønske om at anvende rute 15 syd om Herning til transpor-ter af særligt lange vindmøllevinger.Vejdirektoratet er i øjeblikket i gang med at verificere oplysningerne fra Vind-mølleindustrien til brug for den videre dimensionering af tilslutningsanlægget.
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr