Kulturudvalget 2013-14
L 19
Offentligt
1291583_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
21. oktober 2013
Folketingets Kulturudvalg har den 4. oktober 2013, efter ønske fra Pia Kjærsgaard(DF), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 5(Lov nr. L 19), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Ministeren bedes redegøre for, i hvor høj grad det bygger på et skøn, når det skalafgøres om en i dag støttet kommune biograf er i "systematisk" konkurrence medkommercielle biografer i lokalområdet, jf. bemærkningerne til nr. 1. Hvordan definereslokalområdet? - er det et krav til afstand mellem biograferne eller kan det være enkommunegrænse?

Svar:

Bemærkningerne til nr. 1 er specifikt møntet på kunstbiografer. Kriterierne for enkunstbiograf indebærer bl.a. at biografen skal have et repertoire, der primært har tilformål at øge kulturel mangfoldighed og tilbyde publikum et bredt udbud af film.Desuden må biografens repertoire ikke systematisk konkurrere med kommerciellebiografer i lokalområdet. Heri lægger, at en kunstbiograf tydeligt skal adskille sig frakommercielle biografer og deres repertoire.Kunstbiografer skal godkendes af Det Danske Filminstitut. De nærmere kriterier for enkunstbiograf vil blive udstedt gennem en bekendtgørelse, der har været i offentlighøring sammen med lovforslaget. Det Danske Filminstitut har allerede i dag enstøttepulje til kunstbiografer, hvor en biograf skal opfylde en række vilkår for at opnåstøtte.Der er ingen nærmere geografisk krav til en kunstbiograf, der typisk vil ligge i et størrebyområde, da denne type biografer kræver et vist publikumsgrundlag.
Marianne Jelved
Dok. nr. 1919345