Kulturudvalget 2013-14
L 19
Offentligt
1301307_0001.png
1301307_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
18. november 2013Folketingets Kulturudvalg har den 1. november, efter ønske fra Michael AastrupJensen (V), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 25(Lov nr. L 19), som jeg hermed skalbesvare.

Spørgsmål:

I forlængelse af kulturministeren svar på L 19 - spm. 12 bedes ministeren indhenteoplysninger om de øvrige medlemslandes anvendelse af de minimisforordningen - eventuelt gennem Danmarks ambassader i de respektive lande.

Svar:

Kulturministeriet har gennem den danske EU-Repræsentation bedt de øvrige EU-medlemslande om oplysninger om deres anvendelse af de minimis-forordningen tilstøtte af biografer.Kulturministeriet har modtaget svar fra Sverige, Slovenien, Finland, Spanien,Grækenland, Frankrig, Malta, Tjekkiet og Tyskland.Det fremgår af svarene, atdisse lande bruger de minimis-forordningen til støtte afforskellige filmformål. Det drejer sig især om støtte til digitalisering af biografer ogdistribution af film.Kun Grækenland oplyser, at de anvender de minimis-forordningen til støtte afbiografdrift.Jeg kan i øvrigt henvise til Kommissionens nyligt offentliggjorte meddelelse omstatsstøtte til film og audiovisuelle værker, hvor det bl.a. fremgår, at ”For så vidt angårstøtte til biografer, er der almindeligvis tale om mindre støttebeløb, så destøtteniveauer, som falder inden for de minimis-forordningen, burde væretilstrækkelige for eksempelvis biografer i landdistrikter og arthousebiografer.”
Dok. nr. 1961575
Side 2
Det fremgår endvidere, at medlemsstater kan få behovet for en yderligere støttevurderet som støtte til fremme af kultur. Dette er tilfældet med lovforslagetsstøtteordning til kunstbiografer, hvor der ikke er fastsat en maksimumsgrænse forstøtten.
Marianne Jelved