Transportudvalget 2013-14
L 177
Offentligt
1370435_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
19. maj 20142014-1970
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 2. maj 2014 stillet mig følgende spørgsmål ved-rørende L177 – Forslag til lov om ændring af lov om en Cityring og ligningslo-ven, som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål nr. 5:

I bekræftende fald, vil ministeren sikre, at særligt muligheden for natarbejdekun vil kunne tages i brug på de arbejdspladser, hvor det er absolut nødvendigtaf hensyn til Cityringens overordnede færdiggørelsestidspunkt? Eksempelvis vilder ved Nørrebros Runddel være betydelig længere tid til at gennemføre instal-lationsarbejderne, end der er på Rådhuspladsen, hvilket har betydning for be-hovet for aften- og natarbejde.

Svar:

Det har hele tiden været forudsat, at der vil kunne arbejdes om natten, ogsåefter boremaskinen er passeret. Det nye er, at støjen bliver højere end forventeti VVM-redegørelsen fra 2008, hvilket er afdækket i den supplerende VVM-redegørelse.Det er nødvendigt for projektets fremdrift, at der kan arbejdes om natten underjorden. Selvom støjberegningerne har vist, at der som følge heraf kan fore-komme støjniveauer på over 55 dB, fastsættes der en grænse på 55 dB for ar-bejde om natten på stationsbyggepladserne, med undtagelse af Marmorkirken.Metroselskabet I/S må således tilpasse arbejdet, så dette støjniveau kan over-holdes.I henhold til det foreliggende Udkast til Bekendtgørelse om forurening og generfra anlægget af Cityringen forventes reguleringen at ske ved fastlæggelse afstøjgrænser for de enkelte arbejdspladser i de enkelte anlægsfaser, og der for-ventes ikke fastlagt yderligere begrænsninger vedrørende arbejdstid.Medvenlighilsen
Magnus Heunicke