Retsudvalget 2013-14
L 175
Offentligt
1368612_0001.png
1368612_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
13. maj 2014ForvaltningsretskontoretJørgen Jørgensen2014-0037-00731126329
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 3 vedrørende forslag til lov omændring af lov om tv-overvågning, lov om sikkerhed ved bestemte idræts-begivenheder, lov om restaurationsvirksomhed og alkoholbevilling m.v. ogforskellige andre love (Samling af visse af politiets opgaver i opgavefæl-lesskaber og bortsalg af hittegods ved offentligt tilgængelig internetauktionm.v.) (L 175), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministerenden 31. marts 2014. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Tom Behnke(KF).
Karen Hækkerup/Carsten Madsen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 3 vedr. forslag til lov om ændring af lov om tv-

overvågning, lov om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder, lov

om restaurationsvirksomhed og alkoholbevilling m.v. og forskellige

andre love (Samling af visse af politiets opgaver i opgavefællesskaber

og bortsalg af hittegods ved offentligt tilgængelig internetauktion m.v.)

(L 175), fra Folketingets Retsudvalg.

”Ministeren bedes oplyse, hvilken praktisk betydning centrali-seringen af våbenkontorerne får for de borgere, der har brugfor at komme i kontakt med et våbenkontor.”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der bl.a. har oplyst følgende:”Våbensager behandles i dag af politikredsenes våbenkontorer.Hvis indgivelse af en ansøgning nødvendiggør borgerens per-sonlige fremmøde, kan dette ske på enhver politistation, hvorder er mulighed for personlig ekspedition. Der er desuden mu-lighed for telefonisk at henvende sig til politikredsenes våben-kontorer.Det forventes, at en stor del af opgavefællesskabernes borger-kontakt vil foregå elektronisk, ligesom der for borgerne vil bli-ve mulighed for at ringe til opgavefællesskaberne.Hvis indgivelse af en ansøgning nødvendiggør borgerens per-sonlige fremmøde, vil fremmødet kunne ske i en hvilken somhelst politikreds i DanmarkBorgere, der i øvrigt henvender sig til det stedlige politi om sa-ger, der behandles af de nye opgavefællesskaber, vil som ud-gangspunkt blive henvist til at kontakte det relevante opgave-fællesskab.”
2