Først tak til fru Charlotte Dyremose.
Jeg er meget glad for støtten til indholdet, og jeg er bestemt heller ikke i tvivl om, at hun og hendes parti går meget op i dyrevelfærd, så også tak for, at man nævner det forhold.
Vi synes, at en 20-årsovergangsperiode er nok, og når vi netop giver så lang en overgangsperiode, ser vi ingen grund til at flytte datoen for ikrafttrædelse.
Men som sagt kvitterer jeg for, at I støtter indholdet.
Jeg undrer mig måske en lille smule over, at hr.
Erling Bonnesen kommenterer det her lovforslag uden overhovedet at nævne dyrevelfærd.
Jeg går ud fra, at vi er enige om, at dyrevelfærd i den danske svinesektor er vigtig, og derfor havde det måske været passende også at nævne det, når hr.
Erling Bonnesen nu kommenterede forslaget.
Det, hr.
Erling Bonnesen siger, er, at der skal være balance.
Og ja, der skal være balance – der skal være balance mellem hensynet til dyrevelfærden og hensynet til erhvervet.
Og så refererer hr.
Erling Bonnesen til, at jeg har sagt, at når vi gør noget, som nogle gange kan gøre det en smule vanskeligere at producere, skal man samtidig også gøre noget andet, som giver bedre forhold.
Og så efterlyser hr.
Erling Bonnesen, at vi gør noget andet.
Det undrer mig lidt, eftersom hr.
Erling Bonnesen jo er med i de forhandlinger, som vi netop har sat i værk, om regeringens vækstplan for fødevareerhvervet.
Det er en vækstplan, som ifølge branchen selv, Søren Gade fra Landbrug & Fødevarer og Peder Tuborgh fra Arla, har sagt kan føre til 25.000 jobs – 25.000 jobs – frem mod 2020.
Det er mange jobs, og det er selvfølgelig et udtryk for, at man mener, at de tiltag, vi har taget, altså også vil føre til, at der bliver produceret flere grise i Danmark, at der vil blive produceret flere svin i Danmark, at forholdene vil blive markant bedre i Danmark.
Og det er jo præcis det, vi mener, når vi taler om balance, vil jeg sige til hr.
Erling Bonnesen.
Tak.