Transportudvalget 2013-14
L 64
Offentligt
1321244_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
10. januar 20142013-4611
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 7. januar 2014 stillet mig følgende spørgsmål89 vedrørende L 64 - Forslag til lov om ændring af postloven. (Ændringer ivilkår for varetagelsen af befordringspligten og præciseringer af lovens anven-delsesområde, post til døren m.v.), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmåleter stillet efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V).

Spørgsmål nr. 89:

I forlængelse af sit svar på S 554 bedes ministeren redegøre for, hvordan Tra-fikstyrelsen eller den nævnte statsautoriserede revisor tilser, at Post Danmarkoverholder konkurrencelovgivningen? Hvis det herunder er ministerens fort-satte opfattelse, at dette spørgsmål henhører under konkurrencemyndigheder-ne, bedes ministeren forklare, hvorfor dette tilsyn ligger bedre hos Trafikstyrel-sen, end hos Forbruger- og Konkurrencestyrelsen?

Svar:

Jeg er uenig i udlægningen af mit svar på spørgsmål S 554. Intetsteds i svaretsiger jeg, at det er Trafikstyrelsen eller den statsautoriserede revisor, der tilser,at Post Danmark overholder konkurrencelovgivningen.Trafikstyrelsen fører tilsyn med, at Post Danmark overholder regnskabsregle-mentet, der som bekendt ikke regulerer Post Danmarks priser. Den statsautori-serede revisor skal overfor styrelsen afgive en erklæring om, at de til enhver tidgældende principper og metoder for Post Danmarks opstilling af produktøko-nomiopgørelserne er fulgt.Det konkurrencemæssige tilsyn ligger, som jeg efterhånden har sagt mangegange, hos konkurrencemyndighederne.
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr