Transportudvalget 2013-14
L 64 Bilag 24
Offentligt
1334454_0001.png
1334454_0002.png
1334454_0003.png
Til lovforslag nr.L 64
Folketinget 2013-14
Tillægsbetænkning afgivet af Transportudvalget den 14. februar 2014
2. udkasttil
Tillægsbetænkningover
Forslag til lov om ændring af postloven(Ændringer i vilkår for varetagelsen af befordringspligten og præciseringer af lovens anvendelsesområde, post til døren m.v.)[af transportministeren (Pia Olsen Dyhr)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 13. november 2013 og vartil 1. behandling den 21.november 2013. Lovforslaget blevefter 1. behandling henvist til behandling i Transportudval-get. Udvalget afgav betænkning den 23. januar 2014. Lov-forslaget var til 2. behandling den 4. februar 2014, hvorefterdet blev henvist til fornyet behandling i Transportudvalget.MøderUdvalget har, efter lovforslaget blev henvist til fornyetudvalgsbehandling, behandlet lovforslaget i 1 møde.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med det fornyede udvalgsar-bejde modtaget en skriftlig henvendelse fra CopenhagenEconomics.Transportministeren har over for udvalget kommenteretden skriftlige henvendelse til udvalget.SamrådUdvalget har stillet 2 spørgsmål til transportministeren tilmundtlig besvarelse, som denne har besvaret i et åbent sam-råd med udvalget den 5. februar 2014.Ministeren har efterfølgende sendt udvalget det talepapir,der dannede grundlag for ministerens mundtlige besvarelseaf spørgsmålene.SpørgsmålUdvalget har under den fornyede behandling af lovforsla-get stillet 5 spørgsmål til transportministeren til skriftlig be-svarelse, som denne har besvaret.2. Indstillinger og politiske bemærkninger[Etflertali udvalget (udvalget med undtagelse af EL ogLA) indstiller lovforslaget tilvedtagelse uændret.]Venstres medlemmer af udvalget noterer, at Transportmi-nisteren med udkastet til Post Danmark A/S’ regnskabsreg-lement foreslår, at regnskabsreglementets § 4 ordret tilpas-ses ordlyden i postdirektivets artikel 14. Det er kærkom-ment. Det er imidlertid helt afgørende, at de nye bestemmel-ser tages alvorligt, således at der faktisk fra nu af bliverforetaget en omkostningsægte opgørelse af omkostningerne.Den med forslaget afskaffede bestemmelse i regnskabsregle-mentets § 4, stk. 3, litra c og parentesen i litra f bør og kansåledes ikke videreføres. Befordringspligten kan fremadret-tet ikke bringes til at fordele omkostningerne. Det er endvi-dere en selvfølge, at når Transportministeriet med bestem-melserne fra postdirektivet opgør omkostninger i Post Dan-mark, da skal Post Danmark naturligvis også med sine priserdække de omkostninger, der bliver opgjort. Parallelt hermedgælder reglerne i konkurrencelovgivningen.[Etmindretali udvalget (EL og LA) indstiller lovforsla-get tilforkastelse.]Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal elleret mindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretal ved afstemning i Folketingssalen.
DokumentIdJournalnummer
2
Benny Engelbrecht (S)fmd.Poul Andersen (S) Rasmus Horn Langhoff (S) Mette Reissmann (S) Orla Hav (S)Rasmus Prehn (S) Anne Sina (S) Andreas Steenberg (RV) Christian Friis Bach (RV) Lone Loklindt (RV)Karsten Hønge (SF) Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) Henning Hyllested (EL) Per Clausen (EL) Lars Dohn (EL)Thomas Danielsen (V) Martin Geertsen (V) Flemming Damgaard Larsen (V)nfmd.Lars Christian Lilleholt (V)Kristian Pihl Lorentzen (V) Karsten Nonbo (V) Hans Christian Schmidt (V) Kim Christiansen (DF) Morten Marinus (DF)Jørn Dohrmann (DF) Leif Mikkelsen (LA) Villum Christensen (LA) Mike Legarth (KF) Tom Behnke (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)Liberal Alliance (LA)
4747221712129
Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
811111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 64 efter afgivelse af betænkningBilagsnr.1920212223TitelBetænkning afgivet den 23. januar 20141. udkast til tilføjelse til betænkningHenvendelse af 29/1-2014 fra Copenhagen Economics1. udkast til tillægsbetænkningUdkast til revideret regnskabsreglement, fra transportministerenOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 64 efter afgivelse af betænkningTitelSpm. om kommentar til notat fra Copenhagen Economics, til trans-portministeren, og ministerens svar herpåSpm. om talepapir fra samråd den 5/2-2014 om fortolkning af Høje-sterets dom, til transportministeren, og ministerens svar herpåSpm. om de økonomiske konsekvenser og betydning for konkurrence-evnen for Post Danmark ved at erstatte regnskabsreglementets § 4med en ordret gengivelse af postdirektivets artikel 14, til transportmi-nisteren, og ministerens svar herpåSpm. om hvem der definerer »ensartede og objektivt begrundede prin-cipper« i regnskabsreglementet for Post Danmark, til transportministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om hvem der definerer »passende måde« i ift. fordeling af fæl-lesomkostninger i regnskabsreglementet for Post Danmark, til trans-portministeren, og ministerens svar herpå
Spm.174175176
177
178
Oversigt over samrådsspørgsmål vedrørende L 64 besvaret under den fornyede udvalgsbehandlingSamråds-Titelspm.nr.FSamrådsspm. om fortolkning af Højesterets dom om regnskabsregle-mentet for Post Danmark, til transportministerenGSamrådsspm. om præcisering af redegørelse om regnskabsreglementetfor Post Danmark, til transportministeren