Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
L 6
Offentligt
1296769_0001.png
1296769_0002.png
Udlændingeafdelingen
FolketingetUdvalget for Udlændinge- og IntegrationspolitikChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
5. november 2013Asyl- og VisumkontoretPernille Bjørnholk2013-0037-0047930427
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 3 vedrørende forslag til lov omændring af udlændingeloven (Revision af visumregler, akkrediteringsord-ning for udenlandske virksomheder, justering af karensregler, afslagskom-petence til danske repræsentationer, beregning af kortvarige ophold m.v.)(L 6), som Folketingets Udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik harstillet til justitsministeren den 9. oktober 2013. Spørgsmålet er stillet efterønske fra medlem af Folketinget Martin Henriksen (DF).
Morten Bødskov/Rasmus Kieffer-Kristensen
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 3 vedrørende forslag til lov om ændring af udlændinge-

loven (Revision af visumregler, akkrediteringsordning for udenland-

ske virksomheder, justering af karensregler, afslagskompetence til

danske repræsentationer, beregning af kortvarige ophold m.v.) (L 6):

”Mener ministeren, at det er et seriøst og ordentligt gennemar-bejdet lovforslag, når det flere steder fremgår af lovforslaget,at det er erhvervslivets oplevelser med udenlandske mediersfejlagtige omtale af de danske visumregler, der er baggrundenfor ændringerne, og agter regeringen på andre områder at æn-dre danske visum- og udlændingeregler pga. udenlandske me-diers omtale af disse?”

Svar:

Arbejdsgruppen om revision af visumreglerne, hvis rapport ligger til grundfor lovforslaget, har indhentet oplysninger fra en række danske repræsenta-tioner i udlandet om holdningen til Danmark og de danske visumregler, ogarbejdsgruppen er på den baggrund nået frem til, at der en del steder eksi-sterer negative myter om de danske regler, hvilket kan have negative kon-sekvenser for dansk erhvervsliv.På den baggrund bør der gøres en indsats for at forbedre Danmarks imagemed henblik på at styrke danske virksomheders muligheder for samhandelmed udlandet og den danske turistindustris muligheder for at tiltrække tu-rister til landet.Det bemærkes endvidere, at der også er andre vægtige grunde til at gen-nemføre de foreslåede ændringer. Der kan bl.a. henvises til den samtidigebesvarelse af spørgsmål nr. 2 vedrørende forslag til lov om ændring af ud-lændingeloven (Revision af visumregler, akkrediteringsordning for uden-landske virksomheder, justering af karensregler, afslagskompetence tildanske repræsentationer, beregning af kortvarige ophold m.v.) (L 6).
2