Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2013-14
L 6 Bilag 3
Offentligt
1298700_0001.png
1298700_0002.png
1298700_0003.png
1298700_0004.png
Til lovforslag nr.L 6
Folketinget 2013-14
Betænkning afgivet af Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik den 0. november 2013
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af udlændingeloven(Revision af visumregler, akkrediteringsordning for udenlandske virksomheder, justering af karensregler, afslagskompetencetil danske repræsentationer, beregning af kortvarige ophold m.v.)[af justitsministeren (Morten Bødskov)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 2. oktober 2013 og var til1. behandling den 10. oktober 2013. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Udvalget for Udlæn-dinge- og Integrationspolitik.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og justitsministeren sendte den 21. august2013 dette udkast til udvalget, jf. UUI alm. del - bilag 138(2012-13). Den 1. oktober 2013 sendte justitsministeren deindkomne høringssvar og et notat herom til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 28 spørgsmål til justitsministeren tilskriftlig besvarelse, [som denne har besvaret. ]2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
Trine Bramsen (S) Troels Ravn (S)fmd.Karen J. Klint (S) Lennart Damsbo-Andersen (S) Maja Panduro (S)Ole Hækkerup (S) Sophie Hæstorp Andersen (S) Zenia Stampe (RV) Liv Holm Andersen (RV) Marlene Borst Hansen (RV)Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) Anne Baastrup (SF) Johanne Schmidt-Nielsen (EL) Pernille Skipper (EL)Jørgen Arbo-Bæhr (EL) Jakob Engel-Schmidt (V) Peter Christensen (V) Karen Ellemann (V) Michael Aastrup Jensen (V)Fatma Øktem (V) Karen Jespersen (V) Karsten Lauritzen (V) Inger Støjberg (V) Martin Henriksen (DF)Peter Skaarup (DF)nfmd.Christian Langballe (DF) Marie Krarup (DF) Merete Riisager (LA) Tom Behnke (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
DokumentIdJournalnummer
2
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)Liberal Alliance (LA)
4745221615129
Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
811111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 6Bilagsnr. Titel1Høringssvar og høringsnotat, fra justitsministeren2Tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 6Spm.nr.1TitelSpm. om, hvilke udlændinge der i kraft af EU reglerne har en særlignem adgang til at få udstedt et visum til Danmark, til justitsministeren,og ministerens svar herpåSpm., om det er hensigtsmæssigt at lempe karensreglerne, til justitsmi-nisteren, og ministerens svar herpåSpm., om ministeren mener, at det er et gennemarbejdet lovforslag, tiljustitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvorfor udenlandske mediers fejlagtige omtale af de danskevisumregler skal medføre ændringer, til justitsministeren, og ministe-rens svar herpåSpm., om risiko for fejlbehandling af visumsager, til justitsministeren,og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke danske virksomheder der i dag er forhåndsgodkendttil at modtage forretningsbesøg af visumpligtige udlændinge, til ju-stitsministeriet, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange visa der udstedes hvert år, til justitsministeriet,og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange udlændinge der i kraft af Schengen-samarbejdetog tildelt visumophold i andre Schengen-lande har ret til ophold iDanmark, til justitsministeriet , og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange gange de nederlandske myndigheder i 2011,2012 og 2013 har konstateret snyd med Red Carpet-ordningen, og mi-nisterens svar herpåSpm. om hvad der menes med, at ordningen med at forhåndsgodkendedanske virksomheder skal udvides til også at gælde uddannelsesinsti-tutioner, foreninger og organisationer, til justitsministeren, og ministe-rens svar herpåSpm., om mulighed for at forhåndsgodkende udenlandske foreninger,organisationer mm. under Red Carpet-ordningen, til justitsministerenog ministerens svar herpåSpm. om, hvorfor disse forhåndsgodkendelser skal kunne fortsætte,når der er konstateret snyd og dermed overtrædelse af reglerne, til ju-stitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad begrebet "det lokale Schengen-samarbejde" dækkerover, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke lande i EU og Norden der har lovfæstede regler omvisumkarens, der ligner de danske, til justitsministeren, og ministerenssvar herpå
234
56
78
9
10
11
12
1314
4
15
1617
18
19
20
21
2223
2425
26
2728
Spm., om lovforslaget gør reglerne "tidssvarende og i tråd med visum-reglerne i vores nabolande", til justitsministeren, og ministerens svarherpåSpm., om visumpraksis over for tunesere, der søger dansk visum, tiljustitsministeren, og ministerens svar herpåSpm., om baggrunden for, at foreningen Ægteskab Uden Grænser ikkeer blevet opfordret til at indsende høringssvar om lovforslaget, til ju-stitsministeren, og ministerens svar herpåSpm., om at de repræsentationer, der giver afslag på dansk visum, på-lægges at give en begrundelse, der lever op til begrundelsespligten iforvaltningslovens § 24, til justitsministeren, og ministerens svar her-Spm. om i hvor mange tilfælde Justitsministeriet har ændret Udlæn-dingestyrelsens afgørelse, til justitsministeren, og ministerens svarherpåSpm. om i hvor mange sager pr. år ministeren forventer, at der villeblive tale om en klage til Justitsministeriet, hvis lovforslaget blevændret, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm., om ministeren er enig med Institut for Menneskerettigheder(IFM) i, at en udførlig begrundelse for afslag i første instans kan havebetydning for ansøgers mulighed for at fremføre sine synspunkter pået informeret grundlag i anden instans, til justitsministeren, og mini-sterens svar herpåSpm. om misbrug af forretningsvisum, til justitsministeren, og mini-sterens svar herpåSpm. om, hvilke konkrete ændringer der vil være for ikke-EU borgerei forbindelse med gennemførelsen af de nye regler i Europa-Parlamen-tets og Rådets forordning (EU) nr. 610/2013, til justitsministeren, ogministerens svar herpåSpm., om ministerens bemyndigelse ift. grænsekontrol og stemplingaf rejsedokumenter, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan lovforslaget styrker indsatsen ift. at afsløre snydmed de danske visumregler, til justitsministeren, og ministerens svarherpåSpm. om, i hvor mange tilfælde der har været en ventetid på et år ellerderover i forhold til afgørelse om visum, til justitsministeren, og mini-sterens svar herpåSpm. om kriterierne for at opnå visum til Danmark til familiebesøg, tiljustitsministeren , [og ministerens svar herpå]Spm. om ministeren kan give eksempler på lande, der har en mere re-striktiv visumpolitik end Danmark, til justitsministeren, [og ministe-rens svar herpå]