By- og Boligudvalget 2013-14
L 45
Offentligt
1311061_0001.png
1311061_0002.png
Dato:
10. december 2013
Folketingets By- og Boligudvalg
Ministeren for by, bolig og landdistrikters besvarelse af spørgsmål nr. 6 ad L 45 -forslag til lov om ændring af lov om almene boliger m.v.(Ny definition afghettoområder og videregivelse af oplysninger om lejere) Spørgsmålet er stillet efterlejere).ønske fra Louise Schack Elholm (V).
Spørgsmål nr. 6:Mener ministeren, at boligområdet Askerød i Greve, der er på den gamle ghettoliste, men ikke på dennye ghettoliste som følger af L45, er et trygt boligområde, der ikke har brug for en særlig indsats?
Svar:Baggrunden for at Askerød ikke er omfattet af den nye liste over særligt udsatte boligområder er, atdet faktisk gennem de senere år er gået den rigtige vej i Askerød. På den ny list ligger Askerød overlistegrænseværdierne vedr. andelen af indvandrere og efterkommere og andelen, der alene har engrundskoleuddannelse. Askerød opfylder ikke kriteriet vedr. antal ddømte, fordi antallet over de senereår har ligget under grænseværdien på 2,70 pct. Det registreres i den nye opgørelse, fordi deranvendes 2 årige i gennemsnit og ikke 4 årige. Grunden til at Askerød således er omfattet af dengældende liste skyldes et meget højt antal dømte i 2009. Siden er antallet faldet bl på baggrund afetbl.a.den indsats, der er gjort i området, og det er derfor i overensstemmelse med de faktiske forhold, atAskerød ikke omfattes af den nye liste.At et boligområde ikke optræder på list over udsatte boligområder betyder imidlertid ikke, at der ikkelistener behov for en særlig indsats. Og selvom det som nævnt går bedre,er Askerød fortsat et af deboligområder, hvor der er behov for en særlig indsats.Selvom antallet af dømte ligger under grænseværdien efterde nye kriterier er det stadig en udfordringområdet skal tage op.Det tager både Greve Kommune og BoBo-Vest alvorligt, og der er iværksat enrække kriminalpræventiverækkeindsatser i Askerød, som skal bidrage til at styrke tryghe,trygheden i Askerød.
Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dkhavn
Greve Nord, som omfatter Askerød, har en Helhedsplan for 2012-2016, som kommunen ogboligområdet arbejder sammen om at gennemføre. Den er finansieret af Landsbyggefonden med knap12 mio. kr. Helhedsplanen omfatter bl.a. tryghed og beboernetværk.Derudover er der en del indsatser, som er finansieret med satspuljemidler til en helhedsorienteretgadeplansindsats, som blev afsat i satspuljeaftalen i 2010. Greve Kommune fik bevilget 9 mio. kr. overen fireårig periode til indsatser i Askerød.Der er iværksat et omfattende SSP-samarbejde. Politi og socialarbejdere afholder bekymringssamtalermed forældre, hvis de observerer, at børn og unge er på vej i den forkerte retning. Det har ifølgekommunen en god præventiv virkning.Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har endvidere en initiativaftale med Greve Kommune, som enkonsekvens af, at Askerød i 2010 blev omfattet af listen over særligt udsatte boligområder. Aftalen erindgået for en 4-årig periode, og den løber videre, uanset om Askerød aktuelt befinder sig på listenover særligt udsatte boligområder.Indsatsen i Askerød skal således fortsættes for at fastholde den udvikling, der har været i området, ogsom gør, at Askerød ikke er omfattet af listen over særligt udsatte boligområder efter den nyeopgørelsesmetode, som følger af L 45.
Med venlig hilsen
Carsten Hansen

2

af

2

Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dk