Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2013-14
L 33 Bilag 12
Offentligt
Til lovforslag nr.L 33
Folketinget 2013-14
Tillægsbetænkning afgivet af Sundheds- og Forebyggelsesudvalget den [17. december 2013]
Udkasttil
Tillægsbetænkningover
Forslag til lov om ændring af sundhedsloven og lov om klage- ogerstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet(Gennemførelse af dele af direktiv 2011/24/EU om patientrettigheder i forbindelse med grænseoverskridende sundhedsydelserm.v.)[af ministeren for sundhed og forebyggelse (Astrid Krag)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 3. oktober 2013 og var til1. behandling den 31. oktober 2013. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Sundheds- og Fore-byggelsesudvalget. Udvalget afgav betænkning den 28. no-vember 2013. Lovforslaget var til 2. behandling den 5. de-cember 2013, hvorefter det blev henvist til fornyet behand-ling i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget.MøderUdvalget har, efter lovforslaget blev henvist til fornyetudvalgsbehandling, behandlet lovforslaget i 1 møde.SpørgsmålUdvalget har under den fornyede behandling af lovforsla-get stillet 18 spørgsmål til ministeren for sundhed og fore-byggelse til skriftlig besvarelse, som denne har besvaret.Annette Lind (S)fmd.Flemming Møller Mortensen (S) Poul Andersen (S) Karen J. Klint (S) Sophie Hæstorp Andersen (S)Kirsten Brosbøl (S) Orla Hav (S) Camilla Hersom (RV) Marlene Borst Hansen (RV) Liv Holm Andersen (RV)Jonas Dahl (SF) Eigil Andersen (SF) Özlem Sara Cekic (SF) Stine Brix (EL) Per Clausen (EL) Hans Andersen (V)nfmd.Martin Geertsen (V) Jane Heitmann (V) Sophie Løhde (V) Hans Christian Schmidt (V) Eyvind Vesselbo (V)Finn Thranum (V) Liselott Blixt (DF) Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) Karina Adsbøl (DF) Mette Hjermind Dencker (DF)Simon Emil Ammitzbøll (LA) Thyra Frank (LA) Benedikte Kiær (KF)2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
DokumentIdJournalnummer
2
Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)Liberal Alliance (LA)
4745221615129
Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
811111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 33Bilagsnr. Titel11Betænkning afgivet den 28. november 2013Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 33Spm.nr.1617TitelSpm. om, hvordan man i Sverige har valgt at implementere direktivet,til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan privathospitaler og andre private behandlingstilbudvil være stillet som følge af lovforslaget, til ministeren for sundhed ogforebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at indhente en udtalelse fra det svenske socialdepartementom implementeringen af direktivet i Sverige, til ministeren for sund-hed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad der skal til for at direktivet kan implementeres i Dan-mark på samme måde, som man har valgt at implementere det i Sveri-ge, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svarherpåSpm. om, hvad der skal til for at styrke rammevilkårene for de danskeprivathospitaler, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mini-sterens svar herpåSpm. om at ændre lovforslaget, så forhåndsbeskeder, i lighed medSverige, ikke er et krav, men en mulighed for de patienter, som måtteønske det, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og ministerenssvar herpåSpm. om at man med implementeringen af direktivet i Danmark giverdanske statsborgere et krav på behandling på privathospitaler i et an-det EU-land m.v., til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mini-sterens svar herpåSpm. om, hvorfor det er obligatorisk med forhåndsgodkendelse, til mi-nisteren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor lang den reelle sagsbehandlingsfrist for forhåndsgod-kendelser forventes at blive, til ministeren for sundhed og forebyggel-se, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad der sker, hvis sagsbehandlingsfristen for forhåndsgod-kendelser overskrides, til ministeren for sundhed og forebyggelse, ogministerens svar herpåSpm. om en overskridelse af sagsbehandlingsfristen automatisk førertil en forhåndsgodkendelse, til ministeren for sundhed og forebyggel-se, og ministerens svar herpåSpm. om der vil blive udarbejdet en oversigt over behandlinger, derautomatisk forhåndsgodkendes i udvalgte eller alle EU-lande, til mini-steren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om at udlændinge godt kan vælge at blive behandlet på danskeprivathospitaler gennem det udvidede frie sygehusvalg, hvis deres
18
19
20
21
22
2324
25
26
27
28
4
29
3031
32
33
hjemlande betaler, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mi-nisterens svar herpåSpm. om den danske stat kan få lov til at tjene penge ved at bruge pri-vathospitalerne, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mini-sterens svar herpåSpm. om udlændinges hjemlande skal betale DRG-taksten, til ministe-ren for sundhed og forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvis den egentlige omkostning beregnes, hvem betaler såfor det bureaukrati, til ministeren for sundhed og forebyggelse, og mi-nisterens svar herpåSpm. om, hvis DRG-taksten benyttes vil hjemlandene nogle gange be-tale for meget og andre gange for lidt m.v., til ministeren for sundhedog forebyggelse, og ministerens svar herpåSpm. om, hvem der skal betale en eventuel korrektion, hvis en over-pris ikke accepteres, til ministeren for sundhed og forebyggelse, ogministerens svar herpå