Transportudvalget 2013-14
L 27
Offentligt
1303467_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
22. november 20132013-4604
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 14. november 2013 stillet mig følgende spørgs-mål vedrørende L 27 – forslag til lov om anlæg af Holstebromotorvejen, somjeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Henning Hylle-sted (EL).

Spørgsmål nr. 9:

”Vil ministeren ved fremtidige anlægsprojekter af motorveje og andre størrevejprojekter overveje at nedsætte en permanent kreds af aktører inden for kol-lektiv transport (togoperatører, bustrafikindkøbere m.v.), der uafhængigt afVejdirektoratet kan foretage en uvildig vurdering af, hvorvidt og i hvilket om-fang den kollektive trafik kan udgøre et alternativ til motorvejen, og lade dennevurdering indgå i VVM-undersøgelsen? Dette henset til, at Vejdirektoratet til-syneladende konsekvent afviser kollektiv transport alternativet som mulig løs-ning på bl.a. trængselsproblemer.”

Svar:

Jeg har ikke aktuelle planer om at nedsætte en permanent kreds af aktører in-denfor kollektiv transport i forbindelse med konkrete vejprojekter.Men jeg er helt enig i, at man skal se på kollektiv transport som alternativ tilmulige løsninger af trængselsproblemer. Det er min holdning, at vi skal se påtransporten som en helhed og skal være opmærksomme på, om det i den kon-krete situation giver bedst mening at udbygge den kollektive trafik eller vejnet-tet, og at Vejdirektoratet i relevante tilfælde bør gennemføre de nærmere vur-deringer i samarbejde med aktørerne inden for den kollektive trafik.
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr