Transportudvalget 2013-14
L 27
Offentligt
1299774_0001.png
1299774_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
13. november 20132013 - 4511
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 11. november 2013 stillet mig følgende spørgs-mål vedrørende L 27 – forslag til lov om anlæg af Holstebromotorvejen, somjeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Daniel-sen (V).

Spørgsmål nr. 4:

Ministeren bedes kommentere på regeringen holdning til at opgradere motor-trafikstrækningen øst om Herning, såfremt der i det afsatte overslag på 30 pct.er midler til dette?

Svar:

Om finansiering af Holstebromotorvejen fremgår følgende af aftale af 25. april2013 om linjeføring for Holstebromotorvejen indgået mellem regeringen (Soci-aldemokraterne, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti), Venstre,Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti:Med aftale om en ny Storstrømsbro, Holstebromotorvejen mv. af 21. marts2013 noterede parterne sig, at der var tilført 3,4 mia. kr. til Infrastrukturfon-den til en motorvej mellem Herning og Holstebro og en vejforbindelse til Gød-strup. Parterne bag aftalen om en grøn transportpolitik var enige om i for-året 2013 at drøfte den konkrete løsning for projektet.Med Aftale om en vækstplan af 24. april 2013 er regeringen (Socialdemokra-terne, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti), Venstre, Liberal Alli-ance og Det Konservative Folkeparti enige om, at der ved etableringen af enny motorvej mellem Herning og Holstebro Nord skal etableres en linjeføringmed motorvej til sygehuset i Gødstrup. Det indgår i aftalen, at en motorvejs-linjeføring til sygehuset i Gødstrup kan finansieres fra det samlede planlagteinvesteringsløft i Vækstplan DK med op til 452 mio. kr.Desuden fremgår følgende af Aftale om en vækstplan af 24. april 2013 mellemregeringen (Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folke-parti), Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti:Regeringen, Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er enigeom, at der ved etableringen af en ny motorvej mellem Herning og HolstebroNord skal etableres en linjeføring med motorvej til sygehuset i Gødstrup.
En motorvejslinjeføring til sygehuset i Gødstrup kan finansieres fra det sam-lede planlagte investeringsløft i Vækstplan DK med op til 452 mio. kr. underforudsætning af, at midlerne tilbageføres til den generelle offentlige investe-ringsramme ved evt. mindreforbrug i det samlede anlægsprojekt.Med henvisning til ovenstående aftaler kan jeg oplyse, at såfremt der måtte visesig på et tidspunkt ude i fremtiden at blive tale om et mindreforbrug i forbin-delse med gennemførelsen af anlægsarbejdet med Holstebromotorvejen, så vilden første del af en evt. besparelse på op til 452 mio. kr. blive tilbageført til dengenerelle offentlige investeringsramme. Den eventuelle tilbageførelse vil såle-des ikke ske til Infrastrukturfonden.Et eventuelt yderligere mindreforbrug for anlægsprojektet af Holstebromotor-vejen ud over de ovenfornævnte 452 mio. kr., vil blive tilbageført til Infrastruk-turfonden.Stillingtagen til projekter indenfor Infrastrukturfonden sker efter forhandling iforligskredsen bag En grøn transportpolitik (Socialdemokraterne, Det RadikaleVenstre og Socialistisk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og Det Konservati-ve Folkeparti).
Side 2/2
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr