Transportudvalget 2013-14
L 27
Offentligt
1299953_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
14. november 2013
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 8. november 2013 stillet mig følgende spørgs-mål vedrørende L 27 – forslag til lov om anlæg af Holstebromotorvejen, somjeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Kim Christiansen(DF).

Spørgsmål nr. 3:

”Ministeren bedes bekræfte, at Vejdirektoratet i sin rapport 416 side 10 vedr.Holstebro Motorvejen og vejforbindelsen til Gødstrup anfører, at en motorvejvia Gødstrup vil i forhold til en landevej give en tidsbesparelse på 1 minut, samtat ambulancetransporttiden fra Thyborøn til Gødstrup vil være mellem en helog en halv time, og ved anlæg af en motortrafikvej vil besparelsen være 35 se-kunder.”

Svar:

Jeg kan bekræfte, at der i Vejdirektoratets VVM-redegørelse for projektet erbeskrevet en forventet reduktion i køretiden fra nord og vest til Gødstrup på ca.35 sekunder ved etablering af motortrafikvej frem for en almindelig landevej påden ca. 7 km lange strækning vest om Herning mellem rute 18 og rute 15. Til-svarende forventes en reduktion i køretiden på ca. 1 min ved etablering af enmotorvej (110 km/t) på den aktuelle strækning.Køretiden for en ambulance under udrykning er ikke behandlet i VVM-redegørelsen, men som en del af forundersøgelsen for en motorvej Herning-Holstebro blev spørgsmålet belyst ved hjælp af trafikmodelberegninger. I mo-delberegningerne er forudsat, at en ambulance under udrykning kører 25 %hurtigere end almindelig personbiltrafik.Under denne forudsætning forventes en ambulance i myldretiden at kunne nåfra Thyborøn til hospitalet i Gødstrup på ca. 53 min.
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr