Transportudvalget 2013-14
L 27
Offentligt
1304171_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
26. november 20132013-4604
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 14. november 2013 stillet mig følgende spørgs-mål vedrørende L 27 – forslag til lov om anlæg af Holstebromotorvejen, somjeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Henning Hylle-sted (EL).

Spørgsmål nr. 11:

Ministeren bedes i forlængelse af beskrivelsen af kollektiv transport alternati-vet oplyse, hvad det skønsmæssigt vil koste at etablere krydsspor med henblikpå halvtimesdrift henholdsvis på strækningen Herning-Holstebro og Vejle-Holstebro.

Svar:

Jeg har forelagt sagen for Banedanmark, som oplyser, at:”På strækningen mellem Vejle og Holstebro eksisterer i dag mange krydsnings-stationer. Det er derfor muligt at indføre to tog hver time uden at anlægge nyekrydsningsstationer.På grund af krydsningsstationernes beliggenhed i forhold til hinanden vil enindførelse af en køreplan, hvor tog kører med præcist en halv times mellemrumog med stop på alle stationer, dog medføre et længere ophold på visse stationerfor at afvente krydsning med det modkørende tog.Trafikstyrelsen opererer i sit driftsoplæg i forbindelse med Togfonden med totog hver vej på strækningen, et hurtigt, der springer stationer over, og et, derstandser ved alle stationer. Der er ikke forudsat supplerende krydsningsstatio-ner. ”
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr